marți, 5 mai 2009

Așa cum anticipam: Trășculescu a făcut cum a vrut Oprișan

PSD și PD-L au bătut palma și în județul Vrancea, înțelegerea fiind parafată în ședința coaliției de guvernare de la București.

În urmă cu vreo lună anticipam că PD-L Vrancea și Alin Trășculescu vor primi în plic protocolul cu PSD, gata semnat, de la conducerea centrală a partidului de la București. Spuneam că Emil Boc, Vasile Blaga și Gheorghe Flutur nu se vor încurca în mofturile și fasoanele de fată mare a pedeleilor vrânceni și îi vor da lui Marian Oprișan ceea ce își dorește, respectiv un post de viceprimar.

Concluzionam atunci că, pentru conducerea centrală a PD-L, o relație bună cu Oprișan și PSD la Vrancea, eventual și un post de vicepreședinte la CJ sunt mai importante decât împărțirea Consiliului Local Focșani alături de PNL.

Lucrurile s-au tranșat la București, luni 4 mai. Întrebat de ziariști, Trășculescu a recunoscut, așa cum prognosticam și eu că PSD și Marian Oprișan și-au ales primii posturile pe care le doreau iar negocierile, se pare, au pornit chiar de la cele două posturi de viceprimari la Focșani. Acestea vor fi împărțite între PSD și PD-L ceea ce va avea drept consecință desființarea Alianței pentru Focșani. Din toată povestea, în pierdere au ieșit liberalii care, până acum, au stat la remorca PD-L, sperând la un oscior de ros.

Dacă tot au luat țeapă de la PD-L , liberalilor nu le mai rămâne decât să treacă în opoziție, să-și găsească un candidat bun pentru alegerile din 2012 să-și facă o strategie și să-i dea bătaie. Rămâne de văzut în ce măsură o vor face sau dacă vor prefera să doarmă în papuci, la fel ca și în trecut.

În final revin cu o întrebare pe care am mai pus-o și după ultima ședință a Consiliului Local Focșani, în timp ce analiștii județului se întreceau în a despica firul în patru: PD-L și PNL au dorit cu adevărat viceprimari la Focșani sau doar au mimat? După ultimele evenimente înclin să cred că PD-L a mimat, știind ce urma să se petreacă la București, încercând să-i mai prostească o dată pe fraieri (noi am vrut, dar răul de Oprișan ne-a împiedicat în mod abuziv).



P. S.: Dacă tot am anticipat cum se vor încheia negocierile dintre PSD și PD-L, înseamnă că intru în categoria Oracolelor, precum Silviu Brucan sau Mitică Dragomir? Voi apărea la televizor și voi prevesti cum va fi județul Vrancea peste 20 de ani? Vor veni la mine politicienii să mă întrebe dacă vor câștiga alegerile și fetele bătrâne ca să vadă când și cu cine se vor mărita?

2 comentarii:

  1. :))
    cum, doar 20 de ani dati Vrancei, sa scape de metehne, fosile si mentalitati ?
    apai, i ghinii...nici Brucan nu cred ca era atat de generos...ca's zic asa :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca Brucan, ditamai Oracolul din Damaroaia, nu s-a bagat sa prevesteasca mai mult de 20 de ani, nici eu nu ma incumet

    RăspundețiȘtergere