vineri, 24 aprilie 2009

O nedumerire legată de Alianța PNL-PD-L de la Focșani


Precizez de la bun început că, din punctul meu de vedere, PNL a greșit când a acceptat să meargă alături de PD-L, în Alianța pentru Focșani, după ce, la nivel central, democrat-liberalii au decis să guverneze alături de PSD. Liberalii ar fi câștigat mai mult, pe termen lung, dacă, în Consiliul Local, la fel ca peste tot, ar fi trecut în opoziție și ar fi pregătit o strategie pentru câștigarea alegerilor locale din 2012.

Alianța cu PD-L, dacă va fi dusă până la capăt, va aduce liberalilor un câștig minor - un post de viceprimar și combinațiile care decurg de aici. În schimb, la viitoarele alegeri, ca parteneri egali, vor deconta, alături de PD-L toate costurile guvernării. Voi comenta mai mult, pe marginea acestui subiect, după ședința în care PNL și PD-L vor alege viceprimarii.

Ce mă nedumerește pe mine, este fundamentul pe care funcționează această alianță. Cât de naivi pot fi liberalii încât să se pozeze braț la braț cu democrat liberalii, în Consiliul Local Focșani, în timp ce aceștia le aruncă afară, cu șuturi în cur, toți directorii de instituții publice?

Alianța pentru Focșani îl leagă pe Nini Săpunaru de mâini și de picioare.Șefului PNL Vrancea îi va fi imposibil să-și apere oamenii dați afară din serviciu de Trășculescu și, în același timp, să lucreze împreună cu el pentru alegerea viceprimarilor la Focșani.

În timp ce Săpunaru își va pierde credibilitatea și statutul de lider al coaliție anti-PSD, Trășculescu va apărea în fața publicului ca un șmecheraș care le-a tras-o liberalilor fără ca aceștia să se prindă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu