duminică, 17 mai 2009

Subprefectul PD-L de Vrancea explică de ce Pogea omoară IMM-urile. Ca să trăiască firmele mari

Subprefectul PD-L de Vrancea, Sorin Hornea a dezvăluit vineri, 15 mai, într-o emisiune, pe un post local de televiziune, filosofia bugetară a echipei Boc-Pogea și motivele care au dus la introducerea impozitului forfetar. Subprefectul PD-L confirmă că măsura va avea ca efect falimentarea în masă a IMM-urilor dar consideră că doar firmele mari trebuie să supraviețuiască:

„Într-adevăr firmele mici, foarte mici vor avea de suferit. Firmele mari care vor avea de suferit, dar nu foarte mult, de pe urma acestui impozit, sunt firmele care inregistrează pierderi datorita creditarii. Este o masură benefică pentru cei ce aduc foarte mulți bani la buget. Bugetul se bazează pe firmele mari nu pe firmele foarte mici“.

Conform grilei de impozitare, firmele care înregistrează cifre de afaceri de peste 30 de milioane de euro au obligația să plătească un impozit de doar 10.000 de euro pe an.

În naivitatea sa, Sorin Hornea oferă și motivul pentru care Guvernul Boc doreștete distrugerea IMM: concurența pe care microîntreprinderile o fac societăților comerciale mari. Or, în vreme de criză când fiecare leuț încasat contează, nu prea îți vine să mai împarți piața și cu alții, mai ales dacă aceștia oferă aceleași servicii la prețuri mai mici.

„Sunt foarte multe firme mici care căpușesc (sic!) piața de servicii. Să vă dau un exemplu. Un angajat dintr-o firmă de service pleacă și își face o firmă. Și ține un paravan, pentru existența lui, o astfel de firmă. În momentul respectiv el nu plătește taxe la stat. El prestează servicii și încasează bani în urma muncii, dar din punctul meu de vedere este o concurență neloială față de firma mea“, afirmă Hornea.

Dacă cineva mai avea vreun dubiu în legătură cu motivele dubioase care l-au făcut pe Pogea să introducă impozitul forfetar, îi recomand să-l asculte pe subprefectul PD-L de Vrancea, Sorin Hornea. Emisiunea poate fi vizionată în întregime aici și, cu toate că, în general, este plictisitoare, are, totuși, câteva momente umoristice care pot înlocui, când vă pică antena sau cablul, talk-show-urile cu Elodia și Magda Ciumac de la OTV.

Din punctual meu de vedere consider că impozitul forfetar va afecta în general firmele foarte mici care anul trecut nu au plătit nimic la stat și într-adevăra, acest impozit forfetar afectează anumite societăți care din cauza diminuării cifrei de afaceri, automat a profitului, nu sunt in momentul de față pe plus datorita creditelor bancare, care oricum dobanzile fata de anul trecut la creditele in lei pentru firme s-a dublat cheltuiala pentru firme a crescut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu