luni, 11 mai 2009

Interzis la glume pe seama EBA

Nici nu începu bine campania electorală, că aia mică și alintată a lu’ Traian, EBA după numele de scenă politică, a comis-o din nou. Ca și în trecut a stâlcit limba română. Cu gândul la viitoarele sesiuni de shopping de la Bruxelles și Strasbourg, fata lui tata a oferit unui bătrân, nici mai mult nici mai puțin, decât un „scaun electric“.

Noua perlă a făcut deliciul ziariștilor precum mai clasicele „succesuri“ sau „pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine“. Singura care n-a gustat din propria-i prostie a fost chiar ea, răzgâiata lui tata, acuzându-i de ticăloșie pe cei care s-au veselit pe seama „scaunului electric“. După părerea ei, doar niște minți bolnave fac haz de un candidat la europarlamentare, pe deasupra și fiica președintelui, care spune prostii.

Citeam undeva că „satira și umorul sunt importante pentru orice societate deoarece regimurile nu știu să aprecieze adevăratele valori. (….) Satira măsurată presupune democrație. Despotul cu obsesia respectului pentru autoritate, nutrind deci cultul personalității, pune botniță bardului nerespectuos și desacralizant care ridiculizându-i defectele îl arată așa cum este”.

Lipsa de respect de care dă dovadă fiica cea mică a președintelui față de cei care o ridiculizează atunci când, la rându-i, își bate joc de limba română nu este întâmplătoare. În urmă cu vreo doi ani, tăticul, îl ataca pe Florin Călinescu, deranjat că actorul făcea publicul să râdă, pe seama lui, într-un show televizat.

Or, în ritmul ăsta, nu va mai dura mult până când, probabil prin ianuarie, dacă avem ghinion ni se va interzice să râdem pe seama Măriei Sale Traian Băsescu și a prințeselor Ioana și EBA. Vom reveni atunci la perioada bancurilor spuse pe ascuns, la colț de stradă, de teama securiștilor și a turnătorilor.

2 comentarii:

  1. Ilici ce sa mai zica ; a fost luat in bascalie cm mult, dintre politicienii de dupa 90, dupa parerea mea !
    pana si Piticul din Gagesti l-a luat la 13-14, pe Ilici, chiar daca acuma se inteleg bine.

    "ave Caesare, gaozarii te salutant" !
    vorba lu' tonomatu' Ciutacu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Are dreptate mititica sa se supere. Cu ce fata se mai duce ea la cocalarii din Bamboo daca a ajuns de rasul tabloidelor. Are si EBA mandria ei de fata de Dorobanti.Daca rad ziaristii de ea, creste si numarul oamenilor care nu mai vor sa vorbesc cu ea.

    RăspundețiȘtergere