miercuri, 20 mai 2009

Un cui pentru coșciugul carierei lui Nelu Oprea

Așa cum am mai spus, scandalul legat de felul în care Nelu Oprea a administrat banii și ajutoarele destinate sinistraților afectați de inundațiile din 2005 nu este nou. Pentru prima oară, au apărut suspiciuni acum vreo doi ani. În 2007, s-au scurs către presă (gurile rele spun că erau dirijate de Dragoș Mircea și Nini Săpunaru) o serie de tabele cu o parte din sumele cheltuite și destinatarii acestora.

Printre altele:

Conform celor prezentate de presa vremii, s-au cheltuit nu mai puțin de 80 de milioane de lei pentru fotografierea caselor inundate. Ca să fac o aroganță, aș putea spune că de banii ăștia turnam un film și îl înscriam la Cannes sau la Oscar. Poate luam și un premiu.

Alte 60 de milioane de lei s-au plătit unor manipulanți pentru încărcarea unor cantități de cherestea. O cheltuială destul de dubioasă, dacă avem în vedere că materialele de construcție erau manipulate ori de oamenii primăriilor cărora le erau destinate, ori de jandarmi.

Transportul unor haine despre carte se credea că sunt infestate epidemiologic a fost plătit de Prefectură cu nu mai puțin de 130 de milioane de lei.

Alte 4 miliarde de lei au fost justificate prin plata unor substanțe insecticide destinate dezinsecției zonelor calamitate. Dezinsecția a fost făcută cu avioane puse, gratuit, la dispoziția autorităților.

La momentul respectiv, din câte îmi amintesc, Nelu Oprea nu s-a obosit să dea vreo explicație cu privire la modul în care s-au cheltuit banii. Aceasta deși concluzia generală a fost că banii destinați sinistraților au ajuns în buzunarelel unor prieteni ai PD, actualul PD-L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu