miercuri, 29 aprilie 2009

PD-L și PNL mimează sau vor cu adevărat viceprimari ?

Ceea ce se petrece în Consiliul Local Focșani, legat de alegerea celor doi viceprimari, pare mai curând, un spectacol de wrestling, decât un lucru serios. Combatanții se înjură, se amenință și se scuipă, după care, odată ajunși în ring, au grijă să nu se lovească și să nu se rănească.

Este destul de ciudat că, deși îl au alături pe experimentatul Romeo Postelnicu, profesor de administrație publică, consilierii PD-L și PNL se prezintă nepregătiți de fiecare dată.

În vara trecută, alegerea viceprimarilor a fost contestată în instanță, pe motiv că buletinele de vot ar fi fost însemnate cu carioci diferite.

Ședința de marți a fost suspendată de prefectul județului, Raluca Dan, din cauza unor unor erori de procedură. Decizia a fost acceptată chiar de Postelnicu care nu a avut nimic de comentat când Raluca Dan i-a cerut să-i confirme punctul de vedere.

După douăzeci de ani de lupte politice, reprezentanții PD-L și PNL ar fi trebuit să învețe că, într-o asemenea confruntare, Marian Oprișan nu va sta cu mâinile în sân. Dimpotrivă, el va încerca tot ceea ce îi stă în putință pentru a obține ce-și dorește, în cazul de față, un post de viceprimar. Și pentru aceasta va încerca orice, de la anularea alianței dintre PD-L și PNL, la atragerea unor opozanți de partea sa și până la obstrucționarea Consiliului Local, cu ajutorul chichițelor legale.

Știind pe cine au în față, PD-L și PNL aveau obligația să adopte și să urmeze o strategie care să le permită să anticipeze și să contracareze orice lovitură. Nu am văzut nimic din toate acestea. Dimpotrivă, în loc să se pregătească cu tot ceea ce trebuie pentru o confruntare serioasă, aliații din Consiliul Local s-au bazat pe PR. S-au lăsat puși cu botul pe labe de Raluca Dan, în ședinț, după care au ieșit pe toate canalele mass-media și au început să se lamenteze. Ba că, într-adevăr, ei au greșit dar prefectul putea închide ochii, ba că Oprișan este rău pentru că nu-i lasă cu jucăriile în CL, ba că s-au speriat de Raluca Dan care i-a amenințat și ei nu au putut riposta pentru că este femeie etc.

În aceste condiții, mă întreb dacă, într-adevăr, PD-L și PNL vor cu adevărat să-și impună viceprimarii în Consiliul Local Focșani. Oare nu cumva avem de-a face cu un show regizat, bazat pe zgomote puternice și figuri spectaculoase?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu