joi, 7 mai 2009

Partidele și-au scos sloganul la vedere

Partidele politice și-au pregătit sloganurile cu care vor încerca să culeagă voturi la alegerile europarlamentare din 7 iunie. Spre deosebire de scrutinurile precedente, de data aceasta, mesajele sunt mult mai puțin atrăgătoare.
Asta presupune ori că experții în comunicare electorală sunt în pană de idei, ori că politicienii s-au pocăit după minciunile pe care ni le-au servit în toamnă, iar acum merg în șoaptă să nu ne deranjeze.
Oricum ar fi, sloganurile cu care candidații se vor prezenta în fața noastră nu sunt, nici pe departe, convingătoare și persuasive. Nu sunt nici măcar interesante ci doar bune de luat la mișto.
Dar să le luăm pe fiecare în parte:

PSD – „Alege bine!“

Dincolo de asemănarea cu dezamăgitorul „Să trăiți bine!“ al președintelui Băsescu din 2004, sloganul pesedist te face să gândești de două ori înainte de a vota. Având în vedere că, de vreo douăzeci de ani , tot alegem bine iar în final constatăm că treaba iese prost, sloganul PSD ar trebui interpretat ca „allege bine să nu mergi la vot pentru că oricum nu contează“.

PD-L – „Împreună la bine și la greu!“

Noul slogan al PD-L ne duce cu gândul la „Ei cu ei! Noi cu voi!“ de la parlamentare. Inițial am crezut că „voi“ din a doua parte eram noi, alegătorii însă, după alegeri am înțeles că, în realitate, „voi“ erau pesediștii. Sloganul „Noi cu voi!“ era adresat PSD, împreună cu care PD-L a format guvernul și a împărțit binele, respectiv funcțiile și banii.
Acum, pentru PSD și PD-L urmează partea a doua, împărțirea greului, respectiv înjurăturile și flegmele românilor înșelați de promisiunile mincinoase din toamnă.

PNL - „Aducem bani pentru români“/„Bani pentru români, bani europeni!“

Sloganul PNL este și mai neinspirat ținând cont că, de regulă, atunci când dau de bani, politicienii uită să-i împartă celor cărora le erau destinați. Pe de altă parte, liberalii care n-au fost în stare să aducă, românilor, bani europeni, când erau la guvernare, vor să ne facă să-i credem că vor aduce acum, când sunt în opoziție. Haida de!
Deși, dacă stăm și judecăm, anumiți români, viitorii europarlamentari, vor primi foarte mulți bani europeni sub formă de salarii și diurne. Se zice că profitul lunar este de minim 5.000 de euro.

PRM - „Hoților, bandiților,ce-ați făcut cu țara noastră? Pușcaria vă mănâncă!“

Singura continuare care îmi vine în minte pentru sloganul sub care vor candida Vadim și Becali este: „Medicamente! Medicamente!“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu