marți, 26 mai 2009

Omul nou și oaia tunsă

Unul din visele cele mai mari ale lui Nicolae Ceaușescu, apariția Omului nou, lipsit de rațiune obedient față de conducători, este pe cale să se împlinească, acum. La douăzeci de ani de la căderea comunismului. Cum altfel, dacă nu ca o manifestare a Omului de tip nou, poate fi apreciat gestul lui Gheorghe Flutur, de a da dispoziție să se scrie, pe dealuri, cu litere formate din oi, BUCOVINA.

Simplul fapt că a făcut-o produce fiori reci pe șira spinării oricărui român care a prins perioada spectacolelor omagiale, când tinerii erau puși să ia forma literelor din numele Tovarășului.
Nici nu contează că Flutur nu a scris BUN VENIT MULT IUBITE PREȘEDINTE, TRAIAN BĂSESCU! sau BĂSESCU – PD-L sau SĂ TRĂIȚI BINE . În mod sigur i-a trecut prin cap s-o facă. Probabil că nu a avut destule oi sau s-a gândit că încă nu a venit timpul.

Dar, va veni și vremea aceea. Când Flutur sau alții asemenea lui vor strânge toate turmele de oi din țară sau, de ce nu, vor umple stadioanele cu tineri și vor scrie cu trupurile lor, numele noului Iubitului Conducător.

În acel moment, noi, pe marginea șoselelor, cu flori și stegulețe portocalii în mână îl vom aplauda și ovaționa pe Cel mai iubit fiu al poporului, Traian Băsescu, care va trece în viteză, în coloana oficială, spre următoarea stână, la care a fost invitat să tundă, cea mai mițoasă dintre oi. Manifestarea se va desfășura periodic, în fiecare an, și va avea o semnificație simbolică.

Va marca ziua în care, ales președinte pentru a doua oară, Traian Băsescu a ras democrația din România și a înlocuit-o cu dictatura omului nou de tip PD-L-ist.

4 comentarii:

  1. sicer, mi-e o scarba de acesta gest si-as vrea sa ii vad pe portocalii astia, deontologii de ocazie care joaca ping-pong cu doctrina si sar de la socialisti la populari, cum comenteaza ?
    hai pionierilor, purtatori de cravata portocalie, chipurile, unii dintre voi, oameni destupati la creier, cum mai avem si noi prin Vraneca, gasiti si la gestul asta o explicatie, precum Leana Partag !
    spuneti-ne ca, de fapt, a fost un gest natural a unor oameni care asa au gandit ei sa se manifeste, nevand nici o metahna din trecut !
    Ma adresez voua, celor educati, unii poate-ati si suferit din cauza comunistilor si, ati luat parte la manifestarile de aclamare a lui Ceasca fara discernamantul acelei varste de scolari-pionieri ; voua celor care il venerati pe "tatucul Basexu" si nu va puteti impune propria personalitate-colectiva a unui partid dependent de-un personaj providential ; voua care-ati vazut in Basexu "l'ombelico del mondo", acel justitiar cu mesaje anti-sistem di 2004 !
    Cat mai puteti suporta sau, cum puteti argumenta, aceste gesturi de a-i ridica osanale in spatiul public din partea unora care au "confiscat" societatea civila si-au aservit-o matelotului de la cotroceni !
    Sau, cum comentati, recentul gest al lui Flutur (un om bolnav de imagine, care se precipita si se supra-dimensioneza imagologic in fata camerelor, daca il veti analiza cat de cat partial) ???
    Chiar in halul asta am ajuns, sa-l veneram, idolatrizam si sa-i scriem (cu oi!), in cinstea lui, cand viziteaza un tinut secatuit de padurile furate de Flutur ?
    Aici nu e vorba de Pogea, Videanu si de proasta gestionare a treburilor interne si de impotemta voastra si a PSD de a guverna tara, cu o majoritate solida, cum a cerut Locatarul de la Cotroceni, spre linistea sa ! NU e vorba ca ati batut laba desi v-ati dat la gioale (in aparenta, pt fraierii ce n-au inteles strategia) in campanie !
    E vorba ca treceti la cultul personalitatii, prin motode deloc originale, desprinse dintr-un trecut pe care eu nu am de gand sa-l retraiesc ca sa va impartiti voi cascavalul, nenorocitilor ! Un trecut pt care unii tineri au iesit in strada si-au pierit pt idealuri, in timp ce voi stateati la adapostul apartamentelor voastre-chibrit.
    Iar, recent, ne-ati dat lectii de moralitate despre anti-comunism, prin acel raport Tismaneanu, de ochii lumii ! Cand, de fapt, voi, doar ati stat intr-o perioada de hibernare, trezindu-va racnetul marinarului dupa o noapte de betie cu rom, luand steagul portocaliu si cravata la gat si, iesind (aidoma unui somnambul) la miting pe dealurile tarii ! Deh, daca autostrazi n-ati facut, unde naighba sa manifestati ? Noroc cu Flutur ca s-a ocupat si a dat cu jula la paduri, incat sa puteti scrie numele acela !
    Hai, curaj, deontologi de ocazie, acuma trageti tare sa se vada pupindoseala voastra ! Altfel, din toamna, daca n-ar face iarasi un blat ascuns Basexu cu Prostanacul, ati pus-o ! Dupa ce Basexu n-a reusit sa sparga PNL ci sa-l curete de profitorii ce-au fantasme de refacere a dreptei, va va arunca Basea la PSD, unde mai incerca si acolo un Cal Troian (Prostancul si Grupul de la Cluj). Macar PSD-istii is sinceri, asumandu-si socialismul parasit de voi dupa-o noapte de betie intr-un port a lui Basescu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceea ce a facut Flutur imi aminteste de un episod pe care l-am trait, in liceu, in vacanta dintre a IX-a si a X-a. Vreo suta dintre noi, mai inalti, am fost chemati sa participam la un spectacol, pe stadion la Buzau in cinstea Tovarasului. Timp de doua saptamani, in fiecare dimineata, am mers la stadion unde eram aliniati sa formam niste X-uri si I-uri, de la XIII sau XIV. Nu mai stiu exact. In timp ce ne aliniam, un activist de partid, acum "mare ziarist", urca pe gardul din beton si se uita la noi. Daca i se parea ca literele ieseau stramb, ne punea sa repetam pana cand ii placea ceea ce iesea. Asa, pierdeam vreo trei patru ore, in fiecare dimineata.
    Pe langa greata, aceasta a fost amintirea pe care mi-au trezit-o oile lui Flutur. Nu vreau ca si copiii mei sa treaca prin povesti de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. macar atunci era o scuza, fiind, mai toti oamenii "supt vremuri" (cum zicea poietul) !
    dara acuma, cand, cica ne-am democratizat si-avem printzipii ieuropene, cum sa toleram populismele si demagogia astora ?

    PS : vreun deontolog n-apare sa ne lumineze si pe noi, cum vine toata tarasenia asta ? c-avem destui si prin Provincia Ieuropeana Vrancea, cu printzipii si cravata portocalie la gat ! poate iecsista o iecsplicatiune si nu o vedem noi !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu va iesi nimeni dintre cei cu cravata portocalie ca sa explice, pentru ca nu exista nici o explicatie. Nici macar Flutur nu poate spune ce a fost in capul lui cand a facut ceea ce a facut. L-am vazut la Antena 3, aseara. Nu avea nici o explicatie.

    RăspundețiȘtergere