miercuri, 27 mai 2009

Nu trageți în Emil Boc!

L-am văzut pe Emil Boc lângă președintele Traian Băsescu, luni 25 mai, seara, după întâlnirea cu parlamentarii PD-L. Președintele critica, în fața ziariștilor, Guvernul al cărui premier este Emil Boc. Băsescu s-a arătat nemulțumit de reforma în justiție, în educație, de seceta care este pe cale să se instaureze, fără ca nimeni să miște un deget.

Emil Boc stătea lângă președinte și zâmbea, plin de el, înspre camerele de filmat. Aveam senzația că văd imagini transmise la emisiunile sportive, după meciurile de fotbal, când vedetele dau interviuri iar fanii se înghesuie în jurul lor, ca să fie văzuți la televizor alături de idol. Probabil că Emil Boc se ridicase și pe vârfuri, ca să pară mai înalt.

Oricum, părea că nu aude ceea ce spunea Băsescu. Sau dacă auzea, șuvoiul de acuze și critici treceau pe lângă el fără să-l atingă. Nimic nu părea să-l afecteze.

Văzându-l cum zâmbea, mândru nevoie mare și, poate, ridicat pe vârfuri, mi-a venit în minte, fără nici o legătură, imaginea lui Tudor Postelnicu, în zeghe, la proces.

Mi l-am imaginat în locul lui Postelnicu pe Emil Boc, în situația în care s-ar schimba locatarul de la Cotroceni. Nu la un proces, în zeghe, ci în costum, în fața Guvernului, de această dată fără să se mai ridice pe vârfuri ci, dimpotrivă, cocârjându-se ca să pară cât mai mic și mai de neobservat.

Cum credeți că ar suna, spusă de Emil Boc, celebra frază postelniciană „am fost un dobitoc!“?

2 comentarii:

  1. deci nu-mi amintesc sa mai fi vazut asa ceva !
    cu un aer usor de infatuat chiar, sfidandu-l parca si pe Basexu, BOCanila va zic sigur, iarasi s-a ridicat usor-usor pe calcaie sa iasa-n vedere. daca va amintiti faza, erau si vreo 2-3 in spatele lui Zeus care zambeau la fiesce fraza rostita, mai ales la cea cu "lopatelele" ! aceia si cu BOCanila, aveau rostul de a calma boborul (pulimea) desi mesajele si rostirile actualului locatar de la cotroceni, erau destul de dure, chiar critice la functionarea Aliantei PSD+PDL" ! cumva, limbistii vroiau sa ne asigure de probitatea morala si profesionala a lor si sa garanteze insusirea criticilor presidentului, desi, in fapt, Basexu le-a tras inca una-n pipometru. Si, pe viitor, va avea suficiente motive sa-l ia pana si pe BOCanila la rost, mai ales dupa ce PDL va pierde aceste alegeri in (de)favoarea PSD ! bine, ca PDL va argumenta castigarea lor prin adaugarea procentelor de la EBa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred, totusi, asa cum am si scris, ca Boc se simtea acolo, linga Basescu, precum fanii care se inghesuie linga vedete, la interviuri, ca sa se vada la TV. Era preocupat sa dea bine in poza, sa-l vada copiii de la bloc alaturi de vedeta preferata.

    RăspundețiȘtergere