luni, 19 octombrie 2009

Trăznăi de politician. Azi Nini Săpunaru zis Ce Ghevara


Aflăm din mass-media că deputatul liberal Nini Săpunaru se laudă că a primit lecții despre tacticile luptei de gherilă, despre cum se ard holdele și se otrăvesc fântânile. La fel ca și Che Guevara, băiatul acela bărbos care joacă în filme despre revoluție și a cărui poză apare pe toate tricourile și șepcile.


Doar că în filmul în care Nini Săpunaru vrea să joace rolul lui Iancu Jianu, ceva nu se potrivește. Și nu este vorba de hainele, bandana de pe frunte, kalașnikovul în bandulieră sau calul alb cu stea în frunte. Ci de calitatea sa de parlamentar.

Nu pică prea bine să dai foc la cauciucuri în mijlocul drumului și apoi te duci la caseria Parlamentului și să încasezi leafa de deputat, parte a sistemului împotriva căruia te lauzi că lupți. Miroase a ipocrizie. Asta având în vedere că slujba ta acolo, este aceea de a îndrepta lucrurile și de a le face să funcționeze corect.


Ca să nu mai luăm în calcul că ceea ce numești tu „apărare a drepturilor civice“ este tradus în cu totul alt fel în Codul Penal, la capitolul infracțiuni și se pedepsește cu închisoarea sau măcar cu amenda. Dar numai dacă nu ești protejat de imunitate parlamentară.

3 comentarii:

  1. pana la urma pe Manivela il prindea destul de bine rolul de Jimmmy Hoffa, ca si sindicalist. ultima mutare a lui Sini n-o inteleg, cred ca nu stie nici istoria cu Che Guevara prea bine.

    dupa ce acum cateva zile am abordat persoana lui Che Guevara, e clar : Napunaru imi citeste blogul :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ar trebui sa-ti citeasca blogul macar si pentru simplul fapt ca sunteti colegi de partid. Parerea mea. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. mai bine ma abtin, in ceea ce priveste aceasta posibilitate... strict, in privinta asta, cred ca il supraapreciati inutil !

    RăspundețiȘtergere