marți, 20 octombrie 2009

PD-L dă din coate să rămână în prim-plan


Mișcările pe care le face PD-L în această perioadă, începând cu propunerea de constituire a unui guvern de uniune națională și încheind cu cedarea Ministerului de Interne către PSD, urmăresc menținerea partidului în prim-plan. Orice propunere venită din parea lor este lipsită de valoare.

Chiar dacă majoritatea nou formată ar accepta să negocieze o formulă de guvernare cu Lucian Croitoru prim-ministru, nimic nu garantează că PD-L va juca un rol important. Ar putea primi doar o poziție simbolică. Ministerul pentru relația cu Parlamentul.

Aceasta pentru că, odată cu căderea Guvernului Boc, PD-L a pierdut și poziția de principal partid pe eșicherul politic, fiind dat la o parte de partidele coalizate în jurul lui Klaus Iohannis. Iar liderii noii alianțe refuză orice discuție cu echipa Boc. Mai ales că partidul prezidențial nu are absolut nimic de pus pe masă, în cadrul unor tratative seriose, dat fiind că puterea sa de decizie este la Cotroceni. Lucru pe care îl cunoaște toată lumea.

Excluși de la discuții, democrat liberalii insistă, totuși, cu fumigene de genul „majoritatea nu se verifică decât la vot“, în ciuda asigurărilor de unitate a coaliției, date de Mircea Geoană, Crin Antonescu și Marko Bela.

Urmăresc, astfel, să strecoare în rândul opiniei publice îndoiala cu privire la seriozitatea acțiunilor PSD – PNL – UDMR - minorități și să justifice continuarea demersurilor pentru formarea unui guvern Croitoru. Chiar dacă este lipsit de susținere parlamentară.

Trag de timp, sperând că, printr-o minune, alianța se va rupe și va fi nevoie de ei pentru o altă majoritate, în care să fie vioara principală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu