vineri, 2 octombrie 2009

Deranj în onlainul local. Conspirație securisto – viticulturistă sau paranoia?


Mare deranj mare în onlaninul local: serviciile speciale monitorizează mișcările viticultorilor protestatari. Wow !!!!! Și există și dovada doveditoare, într-un material publicat pe un site de știri locale. De două ori wow. Adică wow, wow!!!!

Oare ce-o fi? Conspirație securisto – viticulturistă sau curat paranoia?
Să dezvelim misterul (din perspectiva conspirației securisto – viticulturistă că face mai mult rating). Ca la OTV, dar nu în serial. Intrăm ușor în atmosferă….

Tan-tanin… tan-nan-na…

Începem cu DOVADA, o poză, din care ar reieși că unul dintre vizitatorii site-ului de știri ar fi un lucrător al serviciilor speciale, mai precis STS.

Piua.
AVERTISMENT: Având în vedere importanța subiectului în dezbatere și tensiunea generată de el, precizăm că explicațiile tehnice, regulile gramaticale și de stil trec pe locul al doilea. Poate chiar al treilea sau al patrulea, după caz.
Răspiua.

Cum a ajuns la această concluzie? Prin observație. Ochi de vultur, inteligență de detectiv.
Adresa de la care vizitatorul respectiv a accesat site-ul de știri aparține Serviciului de Comunicații Speciale – stsip. Și încă ceva. Ce doar Sherlock Holmes, Hercule Poirot și bineînțeles autorul articolului puteau sesiza: vizitatorul a intrat pe site căutând pe Google sintagma „ vor picheta“. Elementar, Watson: serviciile speciale îi monitorizează pe viticultorii care au anunțat că vor picheta Direcția Agricolă și Prefectura. Logic.

Cum? Un moment vă rugăm, că a intervenit ceva. Avem pe fir pe cineva care crede că totuși avem un banal caz de paranoia. Se cam duce ratingul, dar să-i dăm ascultare…

Oricine trece pe lângă Palatului Victoria (nu discutăm despre cei care mai și intră pentru că urcăm la un alt nivel) află că Serviciul de Telecomunicații Speciale se ocupă de comunicațiile Guvernului, ministerelor, parlamentului, președinției și altor instituții publice. Le asigură inclusiv conexiunile la internet prin http://www.stsisp.ro/. Deci, vizitatorul putea fi orice funcționar de la guvern, parlament președinție etc., nu neapărat un lucrător al serviciilor speciale.

Bine, bine… dar sintagma „vor picheta“ face legătura direct cu viticultorii. Înseamnă că respectivul era de la servicii și avea sarcina să monitorizeze viticultorii (nu putem abandona așa ușor conspirația securisto-viticulturistă că se duce dracu’ tot ratingul).

Oare? Ia să vedem.... În aceiași perioadă, la București, la sediile PSD și PD-L se desfășura o acțiune de pichetare a bugetarilor. Este posibil ca vizitatorul să fi căutat informații despre acțiunea sindicatelor.

Ăăăăăăăăă….. (să insistăm totuși de dragul ratingului): E posibil, dar asta nu exclude posibilitatea ca serviciile speciale să monitorizeze protestele viticultorilor.

E adevărat. Dar, în această situație „dovada“ nu mai e atât de doveditoare. Se transformă într-o banală speculație. A unei minți prea înfierbântate și puțin informate.




P.S.: Apropos, pe acest blog intră periodic vizitatori de pe http://www.stsip.ro/. Asta înseamnă că serviciile speciale mă țin sub observație permanentă? Dacă da, din al cui ordin? Al lui Băsescu sau al lui Boc? Sau mă ia și pe mine capul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu