vineri, 2 octombrie 2009

Va fi sau nu va fi ? Fraudă electorală pe 22 noiembrie II


Traian Băsescu ne-a dat asigurări ferme că nici Ministerul de Interne și nici o altă instituție a statului nu va încerca fraudarea alegerilor prezidențiale. Chiar a subliniat că nici în trecut nu s-a întâmplat. Deși cu cinci ani în urmă, când era doar candidat, susținea exact contrariul, ceea ce l-a și ajutat să câștige mandatul de președinte.

Declarațiile contradictorii ale președintelui, pe această temă, de atunci și de acum, îl privesc. Pe el și pe votanții care l-au crezut.

Dar nu minciunile și manipulările de care s-a folosit Băsescu ca să câștige mandat reprezintă problema.

Avem un președinte cu certe trăsături totalitare pe care nici măcar nu mai încearcă să și le ascundă. Iar acest președinte are la picioare Guvernul, serviciile secrete, instituțiile de represiune, procurorii și aproape o jumătate de parlament. Un parlament pe care l-a transformat într-o marionetă, speriindu-l cu posibilitate declanșării alegerilor anticipate.

În perioada imediat următoare, având controlul total asupra statului, așa cum îi place să pronunțe, va lansa asaltul general asupra administrației publice locale. Primarii, în primul rând, dar și președinții de consilii județene, vor fi momiți cu bani sau șantajați cu dosare penale sau tăierea fondurilor.

În această perioadă de criză când fondurile nu ajung pentru plata salariilor, aleșii locali vor deveni extrem de receptivi la propunerile prezidențiale. Și vor face ceea ce trebuie pentru ca la numărătoarea voturilor să iasă cine trebuie. Inclusiv fraudarea alegerilor prin turism electoral.

Băsescu preia controlul asupra statului și încearcă să reducă parlamentul la tăcere, nu ca să fure alegerile cu el ci ca să aibă la dispozițiile pârghiile necesare fraudării lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu