vineri, 9 octombrie 2009

Boc roagă sindicatele să stea cuminți. Să nu-l încurce pe Băse în alegeri


Emil Boc și PD-L cer sindicaliștilor să-și suspende toate protestele și grevele până pe 6 decembrie, adică a doua zi după alegerile parlamentare. Pe motiv că altfel s-ar politiza campania electorală.

Drept urmare, Guvernul ar dori un moratoriu pe această temă semnat împreună cu sindicatele și patronatele. Asta după ce, zilele trecute, premierul încerca să-i învrăjbească, pe aceiași „parteneri sociali“ unii împotriva celorlalți, privați contra bugetari.

De ce își dorește Emil Boc, acum, un moratoriu?

Poate pentru ca în campania electorală, Traian Băsescu să poată impune o temă de dezbatere publică care îl avantajează. Parlamentul unicameral și reducerea numărului de parlamentari, respectiv, așa zisa reformă a statului.
Cu oamenii în stradă, înjurând guvernul și lipsa măsurilor anticriză ori protestând împotriva legii unice de salarizare și cerând capul lui Boc va fi greu de abordat o asemenea temă. Românii vor fi mai preocupați de scumpirile de anul viitor, de reducerea salariilor și pensiilor sau de cursul leu-euro. În nici un caz de numărul de parlamentari sau de tipul parlamentului.

Iar Traian Băsescu nu are un mesaj electoral alternativ pe care să-l promoveze, pentru că tocmai ne-a anunțat că nu și-a propus să scoată țara din criză.
UPDATE: Profesorii din Federația Spiru Haret au anunțat că vor intra în grevă generală. Urmează să se stabilească data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu