vineri, 9 octombrie 2009

O bârfă tocmai bună de pus în ramă

Toți cei ce o cunosc pe noua șefă a Drumurilor Naționale Vrancea, Lucica Chiper, au doar cuvinte de laudă la adresa ei. Soție iubitoare, mamă eroină, o vecină de toată isprava la care găsești totdeauna, când rămâi în pană, o cană de zahăr sau un pahar de ulei. Și în principal, o foarte bună specialistă în domeniul ei de activitate. Se poate spune că este cea mai bună.

Nimeni nu mai înrămează fotografii sau tablouri ca ea.

La drumuri nu se prea pricepe, dar învață. Mai ales că, culmea coincidenței, chiar în ziua în care a fost numită de aviatorul Berceanu pe funcție, s-a înscris și la niște cursuri de întreținere a drumurilor. Să vezi cum s-au potrivit toate.
Și chiar dacă n-ar fi fost atât de specialistă, tot ar fi ajuns ceea ce a ajuns, pentru că soțul domniei sale este, la rându-i Number One. La lipit afișe electorale și împărțit pliante cu candidații PD-L.

Dar nu aceasta este bârfa.

Cică doamna Chiper și-ar fi dorit inițial postul de șef la Direcția pentru Cultură, considerând că este mult mai pe măsura pregătirii sale. Căci unde în altă parte decât la cultură ai șansa să mai înrămezi lucrările unor pictori celebre sau fotografii de pe la diverse evenimente. Cu scriitori, actori etc.

Dorința nu i-a putut fi îndeplinită, având în vedere că postul cu pricina era ocupat deja Puiu Siru și, în plus era antamat deja pentru un alt pretendent. Așa că, neputându-și împlini visul, doamna Chiper s-a mulțumit și cu șefia secției județene de Drumuri Naționale.

Și de atunci, se spune, în fiecare zi când vine la serviciu, la secția de drumuri, petrece câteva minute (cam trei sferturi din programul de lucru) oftând nostalgic, cu ochii la o fotografie înrămată (la atelierul personal, logic). Iar din poză cine credeți că zâmbește?

Puiu Siru, așezat la biroul de șef al Direcției de Cultură, din care se căznește să-l dea afară cu japca, toată organizația PD-L Vrancea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu