vineri, 2 octombrie 2009

Economisim ca să mergem în zbor spre totalitarism


Traian Băsescu a declarat că dorește desființarea uneia dintre camerele parlamentare ca să facă economii la buget. Emil Boc ne-a asigurat că miniștrii PD-L care au preluat posturile vacantate de PSD nu vor primi nici un ban în plus, la salariu. Tot el ne-a explicat că referendumul și alegerile prezidențiale se vor ține în aceleași secții de votare, cu aceleași birouri electorale, pentru a reduce cheltuielile.

Așa că românii își pot vedea liniștiți de treburile cotidiene. Criza care pare că nu se mai sfârșește, grija pentru locurile de muncă, ratele pe care nu le mai reușesc să le plătească la bănci, cursul de schimb care explodează, întreținerea pentru iarnă, taxele și impozitele ce se vor majora de la anul etc. Dacă le dă mâna, românii chiar pot dormi liniștiți.

Are cine să le vegheze soarta și somnul. Președintele și guvernul său ascultător se vor îngriji ca banii publici să nu mai fie aruncați pe privilegiile unor politicieni corupți sau pe un parlament ineficient.

De altfel, România nici nu are nevoie de politicieni, de partide sau de parlament ci doar de un președinte perfect. Un președinte care să conducă statul și țara cu mână forte, fără să se împiedice în amănunte precum constituția, justiția, legea sau parlamentul.

Dar pentru aceasta mai este nevoie de un lucru:

Poporul suveran trebuie „ajutat“ să înțeleagă că în totalitarism se fac economii mult mai mari decât în democrație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu