vineri, 30 octombrie 2009

Bârfă cu iz electoral - financiar



Toată lumea știe că imediat după alegerile prezidențiale, leul o va lua rău de tot pe cocoașă, pentru că nimeni nu va mai avea interesul să-l țină blocat la 4,2-4,3 lei. Interesul lui Traian Băsescu și al PD-L este ca leul să nu cadă acum, înainte de alegeri. Apoi nu mai contează.

Vă amintiți, președintele ne-a spus că, atât el cât și guvernul nu au de gând să facă nimic ca să ieșim din criză, ci doar să mențină, cât de cât, situația sub control. Iar cursul de schimb joacă un rol foarte important în strategia prezidențială de „combatere a crizei“.

Motiv pentru care BNR cheltuie miliarde de euro ca să țină leul în viață, artificial, ca să nu-și dea românii seama că președintele și guvernul său ne-au băgat în gard.

Chestia asta le-a dat de gândit și unor băieți din tabăra cealaltă, extrem de potenți financiar și care nu-și câștigă banii din asfaltări sau taxe pe parcare. Și care au decis să scape de tiran. Ca să nu mai stea tot timpul cu frica în sân că vor fi vârâți la pușcărie și obligați să-și vândă afacerile la prețuri de nimic, unor apropiați ai familiei prezidențiale (vezi cazurile Marian Iancu, Tender, Omar Haysam).

Drept urmare, se pare că, au pus-o de o revoluție pe piața financiară. Astfel, în perioada dintre cele două tururi de scrutin s-ar putea să asistăm la atacuri masive asupra leului, mult peste puterea de apărare a BNR. Ceea ce va grăbi ceea ce așteaptă toată lumea să se petreacă după 6 decembrie. O cădere masivă a leului.

Ceea ce va duce la un vot negativ împotriva candidatului Băsescu și a guvernului său, incapabili să mențină cursul la un nivel acceptabil. Și, bineînțeles la o victorie a contracandidatului său (indiferent care o fi acela).

P.S.: Celor interesați de speculațiile pe piața valutară le recomand să cumpere yeni japonezi în această perioadă. Am auzit la TV. că se pot face bani buni din speculațiile cu yeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu