luni, 12 octombrie 2009

Aroganță cu Nelu, recitând în fața unui buchet de flori. Un fel de natură moartă


Nici nu se uscă bine cerneala pe faxul care îi anunța revenirea în scaunul de prefect, că Nelu Oprea descoperi că a picat iarăși pe locul doi. De această dată la pachet cu madam Plăcintă și Alin Trășculescu. Au descoperit că nu-și mai pot nominaliza oamenii la șefia secțiilor de votare pentru că Raluca Dan le-a luat-o înainte.
Și, se pare, a făcut-o ca la carte, așa cum zice legea, motiv pentru care a și primit avizul Autorității Electorale Permanente.

Pe cale de consecință, Neluțu, madam Plăcintă și Alin, dar mai ales Traian Băsescu, au rămas fără jucăriile de furat voturi la alegerile din 22 noiembrie, respectiv 6 decembrie. Iar acum, de pomană se mai înfoaie, post faptum, zburlindu-și penele. Se vede din avion că a încasat gălușca iar cocoșeala lui aduce mai curând cu cârâitul unui papagal căruia pisica i-a smuls penele din coadă.

Degeaba a stat Neluțu atâta vreme pe lângă Nicu Giurgea că tot nu a învățat nimic. L-a făcut din lege o tinerică precum Raluca Dan, care nici nu știa unde e Prefectura pe vremea când, în calitate de cenzor la Seven Stars, aranja treburile ca să iasă bine domn’ Nicu ?
Nici din ceea ce a pătimit data trecută, ca prefect, n-a tras nici o concluzie. N-a înțeles că, în vremuri d-astea de bejenie nu trebuia să aștepte lângă fax, să-i trimită madam Plăcintă numirea. Dimpotrivă, trebuia să se ațină pe la uși, pe la ferestre, să vegheze la hotare, să nu lase adversarii politici să ardă grânele și să otrăvească fântânile.

Dacă n-a făcut-o, acum nu mai are alta decât să recite, melancolic, din poetul preferat:
„Deasupra cerul se înalță/Și de pe el privesc în jos / Sute de stele ce-l admiră/ Pe bravul om prietenos“.

Toate astea privind la buchetul de flori, acum ofilite, pe care aduse de madam Plăcintă la învestire, sperând ca „bravul om“ să rămână prietenos. Să nu-l ia capul când va auzi că a rămas fără oameni în secțiile de votare și să măture Nelu pe jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu