joi, 15 octombrie 2009

Băsescu forţează lovitura de stat


Traian Băsescu forţează lovitura la adresa democraţiei româneşti, desemnând un premier care nu are sprijin parlamentar. Propunându-l pe Lucian Croitoru şi refuzându-l pe Klaus Johannis, Băsescu bagă pumnul în gura parlamentului. Cu atât mai mult, cu cât, acelaşi Parlament a considerat că Lucian Croitoru nu este bun nici să ocupe o funcţie de viceguvernator al BNR. Darămite să conducă un Guvern.

Aşa cum arătam, Băsescu nu mai are autoritatea morală să desemneze singur un premier şi avea obligaţia să accepte un prim-ministru susţinut de o majoritate parlamentară. Însă lui Băsescu nu-i pasă de parlament. Preşedintelui îi pasă doar ca PD-L să rămână la putere ca să nu piardă sprijinul în campania electorală ce urmează şi accesul la resurse.
Şi nici pe Lucian Croitoru nu-l interesează prea mult ce spune legislativul. Lucru demonstrat de priorităţile pe care le-a anunţat imediat după discursul de desemnare.

O întâlnire cu guvernatorul BNR, urmată de o alta cu premierul în exerciţiu, Emil Boc. Abia după aceea, atunci când timpul îi va permite, a anunţat că se va întâlni şi cu liderii partidelor politice din Parlament.
Cei de a căror susţinere ar trebui să beneficieze pentru a-şi forma guvernul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu