marți, 7 aprilie 2009

Mustea cel bătrân dă șah la Trășculescu

Nu cred că demisia lui Șerban Mustea din conducerea PD-L, în acest moment, cu două luni înainte de alegerile europarlamentare este întâmplătoare. Dimpotrivă, (sper să nu mă înșel) este o mutare strategică a cărei finalitate va fi debarcarea echipei Trășculescu din fruntea organizației PD-L Vrancea.

Șerban Mustea a fost unul dintre principalii susținători financiari ai PD-L, la alegerile locale și parlamentare de anul trecut. Fără banii lui, Trășculescu nu ar fi intrat în turul II la Primăria Focșani și nici nu ar fi ajuns președintele PD-L Vrancea. De asemenea, și-a adus o contribuție importantă la rezultatul obținut la alegerile parlamentare și nu este vorba doar de alegerea Juniorului ca deputat de Focșani.

Având în vedere toate acestea, i se părea normal să primească rolul de Eminență cenușie care să controleze, din culise, tot ceea ce mișcă în partid. Acesta a fost și motivul pentru care l-a promovat pe Trășculescu la președinția organizației. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Șerban Mustea și apropiații săi au fost înlăturați din conducere neavând nici un cuvânt de spus în luarea deciziilor importante în PD-L Vrancea. În replică, este de așteptat ca Mustea să închidă pușculița cu bani pentru partid și să nu se mai implice financiar.

La aceasta se adaugă și întârzierea numirilor directorilor PD-L la conducerea instituțiilor deconcentrate. Este clar că democrat-liberalii care au muncit în campaniile electorale trecute și care nu s-au ales cu nimic până acum, deși li s-au promis posturi de conducere, nu vor manifesta același entuziasm la viitoarele alegeri. Fără bani și fără oameni, lui Trășculescu îi va fi extrem de greu să mai obțină rezultate la alegerile viitoare.

Or, demisionând din Biroul județean, Mustea se delimitează de eventualul dezastru pe care le va înregistra actuala conducere la europarlamentare și mai ales la prezidențiale.

În cazul unui eșec, în vară sau la prezidențiale, Alin Trășculescu va fi sacrificat, precum Jan Vraciu, în vara trecută. În acel moment, Șerban Mustea va reveni în fruntea organizației, în chip de salvator și, dacă va fi inteligent, va prelua președinția PD-L Vrancea pentru el, punând punct experimentelor de tip Trășculescu.

2 comentarii:

  1. Vobesti de Mustea si apropiatii lui, inlaturati din conducerea PDL. Un exemplu de "apropiat", please?

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci cand vorbesc de conducere nu ma refer la o anumita structura gen Biroul Judetean ci la acel punct de comanda, mai mult sau mai putin vizibil in care se iau deciziile importante.
    Sorina Placinta, Razvan Mustea (logic nu?) mi se par a fi mai apropiati de Mustea SR. decat de Trasculescu. Chiar daca au aparut in poza, impreuna, la una din ultimele conferinte de presa, nu mi s-a parut ca cei doi ar avea ceva de spus despre viata de partid.

    RăspundețiȘtergere