joi, 23 aprilie 2009

Aroganță cu Băsescu și FMI pe axa Washinghton – București

Moto: Dacă aș fi pentru o zi președinte/
V-aș amaneta pe toți și nu v-ați prinde.
(Paraziții)
Se știe că FMI își ține jucăriile în curtea Licuriciului cel mare de la Washinghton, de la care preferă să sugă președintele nostru, așa cum s-a lăudat, la cârciumă, prin 2005. Având în vedere că, de câțiva ani FMI și-a cam pierdut clienții după ce, în loc să salveze, a băgat în comă economiile a vreo două – trei state, n-ar fi exclus ca Marelui Licurici să i se fi făcut chef de una mică, la scurt. Băsescu a prins din zbor problema și după ce a întins-o pe toate părțile, s-a oferit s-o rezolve.

Marinar de meserie, deci băiat jmeker, la fel ca fra’su, nu putea s-o facă gratis, mai ales că este la final de mandat. Drept urmare, a cerut, ca plată, reînoirea firmanului de domnie iar Marele Licurici a acceptat, că doar nu dădea voturile de la el.

Însă, prin ianuarie, la Casa Albă s-a instalat un nou locatar, ale cărui preferințe, Băsescu, nu le cunoștea. Așa că a început să facă mofturi (vă amintiți) că-i prea groasă, că-i prea lungă, ba că nu se merită, ba că-i fată mare. În cele din urmă, însă, a trecut la fapte, ceea ce mă face să cred că și noul Licurici i-a făcut aceiași promisiune.

În toamnă se va vedea dacă Traian Băsescu a făcut bine acceptând să fie recompensat după prestație sau dacă ar fi trebuit să pretindă plata înainte, la fel ca fetele de pe centura politicii.

NOTĂ: Pentru cei care nu au priceput aroganța, pe scurt, traducerea sună cam așa:
Traian Băsescu s-a înțeles cu FMI ca să ne cadorisească cu un împrumut de 20 de miliarde de euro, urmând ca, în schimb, Casa Albă să-i garanteze un nou mandat de 5 ani, la Cotroceni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu