marți, 28 aprilie 2009

Boc se laudă că nu greșește, deci nu muncește

Emil Boc se laudă că, în ciuda crizei, guvernul său nu a făcut greșeli. Așa este, din moment ce nu a făcut nimic până acum nu avea la ce să greșească. Probabil că așa o va duce până la finalul mandatului, dacă n-avem norocul ca în toamnă să se schimbe locatarul de la Cotroceni care să pună un prim-ministru adevărat.

La investirea guvernului, premierul se lăuda că, 2009, peste 10 miliarde de euro vor fi investiți în lucrări de infrastructură. Deși ne apropiem de jumătatea anului, nu s-a mișcat nimic. Guvernul nu a stabilit proiectele de investiții care ar urma să fie finanțate în acest an, astfel că, implicit, nu se știe cine va primi bani și mai ales pentru ce. Sau, poate, sătul să se tot ducă în jos, în sondaje, Traian Băsescu își va căuta, pentru postul de premier, un alt muștiuc de trompetă, eventual Elena Udrea.

Dacă ținem cont că procedurile de achiziții publice se întind pe o perioadă de minim 30 – 40 de zile în cazurile în care există deja documentații tehnice, atunci primele lucrări vor putea începe undeva pe la începutul toamnei. În situațiile în care nu există documentații tehnice, procedurile de achiziție se vor întinde de-a lungul a cel puțin 60 de zile.

Și într-un caz și în altul, 2009 va fi un an aproape ratat pentru investiții. În nici un caz nu se vor putea cheltui cele 10 miliarde de euro promise de Boc și pe cale de consecință nici nu poate fi vorba să vedem capătul crizei așa cum poate mai sperau unii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu