marți, 14 aprilie 2009

Să-l credem pe Traian Băsescu!

Traian Băsescu ne-a declarat, luni, că mogulii au intrat în trepidații pentru că DNA a început să aresteze și oamenii cu bani. Personal am înțeles-o ca pe o amenințare foarte voalată la adresa celor care se ridică împotriva-i, proprietari media, finanțatori etc.: aveți grijă, mai sunt celule libere…
În schimb, președintele ne-a cerut să-l credem pe cuvânt de onoare că toți membrii familiei sale sunt cinstiți și curați ca lacrima. Asta înseamnă că, logic, de la Ioana, Elena și până la Mircea Băsescu sunt intangibili pentru procurori.
Deși, ar fi putut propune ca Justiția să-i verifice neamurile la afaceri și să se pronunțe cu privire la legalitatea lor, ca în alte cazuri (Năstase, Mitrea etc.), Băsescu s-a gândit să-i scutească pe procurori de o muncă în plus. Mai ales că sunt foarte ocupați, în această perioadă, cu arestările în direct la TV.

Tot luni, același Traian Băsescu ne-a asigura că nici la el și nici la altcineva din familia sa nu vom găsi bani de la FNI sau de la Crescent. Domnul președinte nu ne-a spus, însă, nimic de comisionul primit din vânzarea Flotei. Ăia oare la cine se găsesc ? Poate, totuși, ne lămurește, dacă am ajuns cu dezvăluirile până aici că pare a le ști foarte bine.

De asemenea, președintele a arătat că instituțiile statului, recte DNA, au început să funcționeze și să ia la tăbarcă și oamenii cu bani, pentru început din fotbal, pentru că sunt mulți microbiști. Ce mă intrigă este că de vreo cinci ani, de când a luat locul PNA, DNA a tot început să lucreze.
Mai nasol este că nu a încheiat, până acum, vreo treabă, adică un dosar cu condamnare. Și încă un semn de întrebare: cum se face că procurorii încep „treaba“ , cum zice Băsescu, doar la început și la final de mandat prezidențial și întotdeauna în direct la ore de maximă audiență?

Și nu în ultimul rând, Traian Băsescu ne-a dat asigurări că nu dă ordine procurorilor și că nu el se află în spatele dosarelor deschise de DNA. Îl credem pe cuvânt că doar și porcul zboară iar Elena Băsescu a inventat teoria relativității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu