vineri, 24 aprilie 2009

Transparența lui Boc mută clasa politică la DNA

Toți șefii instituțiilor deconcentrate vor fi demiși, în baza Ordonanței aprobate pe șestache de Guvernul Boc și publicată în M.O. miercuri pe 22 aprilie. Susținătorii ordonanței spun că ar trebui să-i apreciem pentru că nu mai pierd vremea cu trucarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere, la fel ca cei dinainte.

În opinia lor, ar trebui chiar să-i aplaudăm pentru că au ridicat la nivel de politică de stat incompetența și nepotismul, fără să se mai ascundă. Dacă timp de douăzeci de ani, fiecare guvern ne-a prostit făcându-se să credem că oamenii numiți în funcții de conducere sunt valoroși, de acum gata. Boc și gașca lui o dă pe față, transparent, fără să se mai ascundă după deget.

Promovează incompetenții cu carnet de partid și-i doare-n cur de ceea ce credem noi, pentru că, oricum, noi suntem niște fraieri dacă ne-am lăsat păcăliți atâta vreme.

Să fiu sincer, eu și copiii de la mine de la bloc am fi preferat ca lucrurile să se petreacă cumva pe dos. Adică, domnul Boc să dea dovadă de mai puțină transparență dar să păstreze în funcții de conducere niște oameni competenți în loc să să-i schimbe cu niște proști, în văzul tuturor.

Pe de altă parte, mă băieți, dacă tot o ardeți așa transparent și fără ipocrizie, hai s-o comitem până la capăt.

Dacă tot recunoașteți că timp de 20 de ani, atât voi cât și ceilalți,ați încălcat legea trucând concursuri în favoarea clientelei politice, ce-ar fi să dați o fugă cu un autodenunț la DNA. Că motive ar tot fi, căcălău, de la trafic de influență, fals în acte publice, luare de mită etc. până la șantaj, amenințări, hărțuire.

Așa îl scăpăm și pe dom’ Băsescu de grija reînnoirii clasei politice și poate îi mai crește cota în sondaje, dacă vă sacrificați voi. Se ocupă DNA de asta, cu arestări în prime time la TV și tacâmul, la fel ca în scandalul din fotbal.

Ce ziceți, aveți sânge în instalație s-o rostogoliți până la capăt sau vă dați lebede în chiuvetă ca și până acum?


P.S.: Dom’ Trășculescu înainte să vă vorbiți de rău colegii din Alianța pentru Focșani rugați-l pe colegul dvs. de partid, Nelu Oprea să vă povestească cum proceda pe vremea când era prefect ca să-i convingă să demisioneze pe directorii numiți de PSD. Vă spune el cum îi ținea cu orele în biroul lui, șantajându-i și amenințându-i cu controale la comandă și dosare penale pe ei și pe rudele lor. După aia vorbim de ipocrizie și alte alea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu