vineri, 10 aprilie 2009

Pogea și cu gașca lui moartea IMM-urilor II

Doar ce ziceam, mai ieri, că Guvernul Boc pune la cale asasinarea micilor întreprinzători, că din fotoliul său de la finanțe, inginerul Pogea se grăbi să confirme. El a anunțat că cine nu poate să plătească măcar 500 de euro pimpozit la stat mai bine închide porțile. Ți se face pielea găină de groază auzindu-l, mai ales că, culmea, este unul dintre cei care ar trebui să ne scoată din criză. Și atunci să nu-i iei cu parul, pe criminalii ăștia, la fel ca la Chișinău?

Păi bă specialiștii lu’ pește, poate un IMM nu are 500 de euro să-și plătească impozitul și închide porțile, cum vreți voi. Da’ v-ați făcut calculele să vedeți cât este ajutorul de șomaj pe care va trebui să-l plătiți unuia căruia îi recomandați să tragă obloanele și angajaților pe care îi va concedia ? În mod sigur va depăși 500 de euro de persoană.

3 comentarii:

  1. O precizare as face: Pogea, ca si Dan Nica (ce numar are asta ca si ministru la Interne?) face parte din guvernul PSD - PD-L, nu? Si, parca, in Guvern deciziile se iau prin vot (adica voteaza si PSD si PD-L daca-s de acord cu unele sau cu altele), dupa ce s-au negociat chestiunile in cauza. Poate n-ar fi rau sa precizezi si aspectul asta, sa nu uitam cine guverneaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inadmisibil, dovada ca avem un guvern de tip dictatorial (imbecil, incapabil, antinationalist, antidemocratic). Ordonanta acestui tip de impozit forfetar este data in favoarea marilor intreprinzatori care au milioane de euro cifra de afaceri. eu am o mica firma IT fara angajati, activitatea a scazut drastic iar profitul abia egaleaza cheltuielile lunare (chirie, contabil, curent electirc). In tarile adevarat europene care au putere economica incomparabila cu romania, au scazut fiscalitatea, dar la noi, guvernul nostru INCAPABIL, mareste fiscalitatea. M-am saturat de atata prostie si indiferenta din partea guvernului. daca nu sunt capabili sa 'importe' economisti din afara sa puna economia pe picioare fara a lovi in micii intreprinzatori. nu mai am alte cuvinte, compeltarea ar fi cu f . multe injurii guvernului jegos pe care-l avem...

    RăspundețiȘtergere
  3. @blogdevrancea
    Intr-adevar si Nica face parte din guvern, dar "specialistul" in finante este Pogea. De la el vin ideile.
    @ Anonymous
    Scopul acestui guvern nu este sa salveze Romania de criza ci sa stranga cat mai multi bani ca sa aiba de unde fura. Ca doar nu au venit la putere de dragul nostru ci ca sa faca bani.

    RăspundețiȘtergere