vineri, 31 iulie 2009

Cine reperează onoarea pătată ANRMAP, după scandalul Ridzi ? (II)


ANRMAP – Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice



Felul în care ANRMAP s-a implicat în scandalul Ridzi ridică mari semne de întrebare în legătură cu buna credință cu care acționează instituția sau, cel puțin, cu competența funcționarilor săi.


Așa cum arătam, Monica Ridzi a folosit Autoritatea pentru a acoperi ilegalitățile pe care le-a comis la MTS. La rându-i, Cristina Trăilă i-a oferit o mână de ajutor, inducând în eroare, cu bună știință sau nu, comisia de anchetă parlamentară.

Asupra ANRMAP planează un val de suspiciune: dacă funcționarii Autorității au acoperit sau n-au fost în stare să dea în vileag ilegalitățile de la MTS, oare nu același lucru se întâmplă și în alte cazuri?

Întrebarea este cu atât mai justificată cu cât Guvernul a modificat legislația în domeniul achizițiilor publice. Astfel, pentru contestarea licitațiilor în instanță a fost introdusă o taxă de 2% din valoarea contractului, taxă care nu este la îndemâna oricui. Drept urmare, chiar dacă au dreptatea de partea lor, puși să plătească o asemenea taxă, mulți se gândesc de două ori înainte de a se prezenta în fața judecătorilor.

Or, îngreunând procedurile de contestare, Guvernul a sporit rolul ANRMAP, de instituție care veghează la respectarea legalității în acest domeniu extrem de sensibil.

În consecință, premierul Emil Boc are obligația să o demită pe Cristina Trăilă și s-o înlocuiască cu un om competent care să reabiliteze imaginea instituției.

2 comentarii:

  1. salut...vreau sa iti/ va zic ca faci/faceti o treaba extraordinara si ca esti/sunteti parte din portia mea zilnica de stiri si pentru asta va multumesc...tine-o tot asa...
    apropo...te rog schimba url-ul meu din blogroll-ul tau...noul url este http://achilianu.toateblogurile.ro...multumesc
    sanatate...

    RăspundețiȘtergere
  2. @achilianu Link-ul pe care mi l-ai trimis nu duce nicaieri.
    Daca vrei sa verifici si sa imi trimiti unul corect

    RăspundețiȘtergere