vineri, 17 iulie 2009

Negarea eșecului, de la Hitler la Boc



Atitudinea premierului Boc care se laudă cu victoriile-i în lupta cu criza, în timp ce specialiștii prevestesc dezastrul, amintește de Hitler în perioada premergătoare înfrângerii.

Cu cât armata germană suferea mai multe pierderi, cu atât propaganda nazistă prevestea apropierea victoriei finale. Pe măsură ce aliații se apropiau mai mult de Berlin, propagandiștii doctorului Gobbels asigurau de iminența unui contraatac nimicitor. Retragerea trupelor era prezentată drept repliere strategică, iar degringolada de pe front drept o manevră tactică, menită să deruteze adversarul. Până în ultima clipă, apropiații lui Hitler au negat dezastrul.

La fel ca și Hitler, Emil Boc nu contenește să ne asigure că lucrurile merg spre bine și că nu mai avem mult până vom depăși criza, deși prognozele sunt din ce în ce mai sumbre. Cele 28 de măsuri așa zise anticriză, bifate de Guvern nu au avut nici un efect benefic.

Dimpotrivă.

Nici unul dintre cei care se pricep la economie nu întrevede vreo îmbunătățire a situației. Toți spun că ne îndreptăm spre colaps și că Guvernul nu este capabil să redreseze ori, măcar pentru a încetini căderea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu