luni, 20 iulie 2009

Titularizare de campă (*) și șpagă

Se spune că un loc la examenul de titularizare de anul acesta, costă în Vrancea, între 2000 și 3000 de euro. Prețurile au sărit rău de tot, comparativ cu 2003, când locul se dădea cu doar 300 de euro.

Deh, nici campaniile electorale nu mai sunt la fel de ieftine cum erau acum câțiva ani și, vorba aia, obrazul subțire de politician, cu cheltuială se ține. Șpaga cică s-a dat atât unor profesori corectori cu influență cât și unor șefi de pe la Inspectoratul Școlar. Prin intermediari.

Se mai bârfește că nu întâmplător a schimbat Iordache Bostan șefii comisilor de titularizare chiar în preziua examenului. Cică, omul ar fi vrut, pe de-o parte, să strice niște aranjamente gata făcute și, pe de alta, să tragă bănuțu’ la piciorul personal. Luați pe nepregătite de schimbare, de teamă să nu rateze trenul, unii ar fi plusat chiar și peste 3.000 de coco pentru un loc.

Se mai aude că alții, constatând că au mers pe o mână moartă și-ar fi cerut tainul înapoi. Rămâne de văzut dacă îl vor mai primi, dacă nu cumva a fost virat deja în pușculița de campanie prezidențială. Cică domnul Flutur ar putea lămuri mai bine acest aspect.


Notă: campă este prescurtarea de la campania electorală. N-am găsit altă rimă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu