După a șase luni de la instalarea sa ca prim-ministru, Emil Boc și-a făcut un prim bilanț al activității. Deși nimeni nu simte vreo schimbare în bine, premierul ne-a anunțat că a reușit. Mai are ceva completări de făcut, dar în mare treaba e ca și rezolvată.
Editându-și pe repede înainte frazele, Emil Boc a trecut în revistă cele 28 de măsuri, din cele 32, pe care guvernul său le-a implementat deja. Cu restul de patru este un pic în întârziere, dar va recupera pe parcurs. Nu s-a împiedicat deloc în amănunte care să atragă atenția și să ridice semne de întrebare celor ce îl ascultau. Nu de alta, dar am fi descoperit că o parte din reușitele sale sunt de natură populistă, altele aparțin predecesorului său iar cu restul sunt oareșce probleme de percepție. Ca să fiu mai precis, acolo unde domnia sa spune că ar fi bine, noi restul vedem că, în realitate, este rău.
Rapid, rapid, vorbind despre așa zisele reușite, premierul a omis să ne precizeze că tocmai măsurile cu care este în întârziere sunt cele menite să ajute cumva la relansarea economiei: capitalizarea CEC, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, creșterea bugetului la cercetare și crearea cadrului legislativ pentru parteneriatul public-privat.
Discursul lui, presărat din belșug cu „am reușit“ aduce perfect cu cel al unui șef de CAP de dinainte de 1989, care la ședința județenei de partid anunța, în aplauzele auditoriului, depășirea planulului cincinal încă din primul an.
Producțiile record la hectar și aplauzele au fost singurele care au lipsit de la bilanțul lui Emil Boc. Asta, probabil, pentru că ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu este de la PSD iar întâlnirea a avut loc în sala de conferințe a Guvernului, în fața unor ziariști cârcotași și nu într-o ședință la sediul PD-L.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu