marți, 14 iulie 2009

Dumnezeul diplomaților nu lovește cu parul ci cu Nuică


Dincolo de implicațiile diplomatice, lansarea filmului porno al cărui protagonist principal este consulul Ion Nuică demonstrează că, undeva, acolo sus, există un Dumnezeu al ambasadorilor. El veghează la bunul mers al relațiilor externe. Și cu toate că nu lovește cu parul, are grijă să-i pedepsească pe toți cei care îi nesocotesc poruncile sau care nu viețuiesc în bună prietenie cu ceilalți diplomați.

Dacă am fi la emisiunea „Codul lui Oreste“ am spune că incidentul de la Chișinău este o palmă pe care am primit-o de la Dumnezeul diplomaților, ca replică la o poveste similar petrecută în anii ’90. Dar să povestim…

Undeva prin 1994 – 1995, la București își vedea de treburile lui, mai mult sau mai puțin diplomaticești, ambasadorul Elveției. Pe numele său din pașaport Jean Pierre Vettovaglia. Ochi alunecoși, inimă zburdalnică, Vettovaglia a intrat în colimatorul serviciilor secrete, SRI sau SIE sau care or mai fi fost. Care l-au combinat cât ai zice Berna cu o jună focoasă și un pic rârâită.

Floriana Jucan, după buletin (că pe vremea aceea nu existau cărți de identitate), lucra în timpul zilei ca ziaristă, la un cotidian faimos, devenit între timp, oficios, iar noaptea își făcea datoria față de patrie și popor, în dormitorul lui Vettovaglia. Practic era ocupată tot timpul. Prestațiile sale au fost înregistrate pe casete video și filme fotografice, dovadă că tânăra își merita salariul pe deplin.

Povestea picantă dintre diplomatul experimentat și tânăra rârârită s-a sfârșit brusc, în momentul în care el a fost invitat la o bere de camarazii ei de pe frontal invizibil. Jean-Pierre a demsionat din post și s-a retras în țara de baștină în timp ce Floriana, cu buzele un pic umflate și cu ochii înlăcrimați a ales să aștearnă pe hârtie amorul cu ambasadorul. Așa a apărut romanul „Ambasadorul“.

Filmele și fotografiile nu au mai fost date publicității pentru că pe vremea aceea nu existau You Tube, tabloidele, OTV-ul sau emisiunea lui Dan Capatos.

2 comentarii:

  1. e tare doamna asta ; actualmente, detine revista Q Magazine ! imi aduc aminte, despre ce scrieti, a facut valva in acei ani ! plus ca arata bine si acuma !

    RăspundețiȘtergere
  2. Dl. Mustea Sr. o cunoaste mai bine, avand in vedere ca doamna respectiva este vaduva prietenului sau Gigi Kent. :)))

    RăspundețiȘtergere