joi, 16 iulie 2009

Nuți a lu’ Cocoș are idei multe. Și atât



În urmă cu șase luni, Nuți a lu’ Cocoș, bătea în poarta Palatului Victoria, în căutare de lucru. Ca multe tinere de vârsta ei, lovite de criză direct în poșeta de firmă cumpărată de la Milano.

Specialistă în tricotat, săpat șanțuri și curățat podeaua cu mopul și mai ales posesoare a unei recomandări din partea cuiva care nu putea fi refuzat, Nuți a fost încadrată la scurt, pe un post înființat special pentru ea. Ministră la Turism cu un purcoi de bani pe mână. Mai mulți decât a primit Monica Iacob Ridzi.

Cum s-a văzut cocoțată în vârful fotoliului ministerial, a început să facă ceea ce știe mai bine: turism. Adică să cheltuie foarte mulți banii și să se plimbe prin lume.

În jumătate de an a colindat aproape întreaga țară, s-a jucat cu iedul, s-a dat cu bicicleta la Mamaia, cu calul la herghelie, cu vaporașul pe Dunăre, a vrut să mănânce garizii din Marea Neagră și a dat cu racheta în minge la Roland Garros. De asemenea, a fituit și câteva milioane de euro. Pe paranghelii de Paște și de 1 mai, pe tichete de vacanță pe care nu le dorește nimeni, pe o melodie plicticoasă, pe un slogan folosit și de alții, pe reclame la televiziuni străine, pe excursii la Paris etc.

Între două plimbări și o sesiune de shopping – achiziții publice - ne povestește despre ce i-ar place să facă. Turism balnear, croaziere de lux, turism ecumenic, ecoturism, agroturism și tot felul de alte forme de turism. Mai nou, vrea să ducă turiștii în pădure, să-i mănânce urșii, râșii și lupii.

Pe măsură ce trece timpul, constatăm că Nuți a lu’ Cocoș are din ce în ce mai multe idei și din ce mai puțin timp să le pună în practică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu