vineri, 24 iulie 2009

Anticriza lui Boc - 80% prosteală, 20% reduceri salariale la miniștri

Prim-ministrul Emil Boc a anunțat că intenționează să taie salariile miniștrilor din cabinetul său cu 20%, începând cu luna august. Ca să vadă tot românu’ că și Guvernul este dispus să facă sacrificii pe vreme de criză. Dacă măsura aceasta ar fi venit în urmă cu câteva luni, atunci aș fi crezut că este un gest de solidaritate . La fel ca cele făcute și de alți miniștri din țările lovite de criză.

Poate aș fi pus botu’ dacă premierul ar fi spus că treaba asta va ține până când guvernul său va scoate România din criză. Având în vedere că sunt loviți la propriile buzunare, m-aș fi gândit că miniștrii vor fi mai eficienți și se vor grăbi să-și recupereze lefurile babane. Reducerea se aplică, însă, doar din august și până în decembrie.

Acum, nu mai sunt dispus să cred. Pentru că vine pe fondul scandalurilor RidziUdreaEBA , când mii de firme au închis porțile din cauza forfetarului, când programul Prima casă s-a dovedit un eșec, când cheltuielie cu salariile din ministere au crescut peste cele de anul trecut, când unul din doi români declară că e_nemulțumit_de Băsescu_și Boc.

Gestul mi se pare ipocrit, o insultă la adresa celor care chiar suferă din cauză că Boc, Băsescu & Co. au băgat România în gard. Ca atunci când, fratele cel mare îl bate pe cel mic și, după ce l-a făcut să plângă, de frică să nu fie pârât părinților, se ia singur la palme, ca să-i arate celuilalt că și el suferă.

De altfel, mai mult ca sigur, conducătorii noștri vor avea grijă să pună la loc cele 20 de procente care le vor din tăiate din lefuri. Din șpăgile pe care le vor majora cu 30%.

Ca să le iasă și un oareșce profit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu