marți, 7 iulie 2009

PD-L a pierdut războiul în cazul Ridzi

PD-L a pierdut deja bătălia de imagine în cazul Ridzi, indiferent ce se va întâmpla de acum înainte la DNA sau la comisia parlamentară de anchetă. Ceea ce era mai important să se afle a ieşit la suprafaţă. Audierile au confirmat ceea ce a zis presa, că ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi a a aruncat pe fereastră în buzunarele celor două firme, colege de cameră, şase sute de mii de euro. Ce trebuia demonstrat s-a demonstrat.

Povestea ar deveni interesantă doar în cazul în care presa ori comisia ar reuşi să facă legătura, pe care o bănuie toată lumea, între Monica Iacob Ridzi şi Elena Băsescu, respectiv familia prezidenţială. Spre această concluzie ne îndreaptă atenţia tot ceea ce fac liderii PD-L, în apărarea Monicăi. Refuzul de premierului de a o demite şi a liderilor democrat-liberali de a-i ridica sprijinul politic, felul în care preşedintele se inflamează când este întrebat dacă o suspendă, întăresc suspiciunea opiniei publice că a cheltuit banii publici pe campania Elenei Băsescu.

Restul, gradul de vinovăţie, punerea sau scoaterea de sub urmărire penală de către DNA, demisia, demiterea, suspendarea, sau rămânerea pe post al ministrei, sunt doar amănunte. Nici un român nu se aşteaptă ca Emil Boc s-o dea pe Ridzi afară din Guvern şi, de altfel, nu ar mai conta.

Încăpăţânarea cu care democrat-liberalii apără o cauza deja pierdută a Monicăi Iacob Ridzi, sacrificând imaginea partidului, este un semn de disperare şi de prostie. În nici un caz de eroism, aşa cum ar înclina unii să creadă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu