Anunțarea demsiei lui Nini Săpunaru din fruntea PNL Vrancea cu câteva luni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale reprezintă o nouă gafă politică . Pentru liberali, alegerile din toamnă sunt cruciale și aș putea spune că de ele depinde chiar viitorul acestei formaţiuni.
Migrarea liberalilor către alte partide, după pierderea alegerilor parlamentare și ieșirea de la guvernare, a fost amânată de venirea lui Crin Antonescu la șefia PNL și speranța că acesta ar putea face o figură frumoasă la prezidențiale. Un eventual eșec ar declanșa degringolada, mai ales că mulți primari liberali suferă din cauza lipsurilor bugetare.
Departe de a transmite un mesaj pozitiv simpatizanţilor, demisia lui Săpunaru și scurgerile de informații despre neînțelegerile din interiorul organizației provoacă derută. Electoratul are în faţă imaginea unui partid slab, în degringoladă, măcinat de scandaluri interne, părăsit de lideri și incapabil să strângă rândurile în momente dificile.
Or, tocmai acest lucru nu este de dorit.
Cu atât mai mult cu cât şi democrat-liberalii, principalii lor rivali de pe dreapta scenei politice, se confruntă cu astfel de probleme. Este de notorietate disputa dintre echipa Trăşculescu şi gruparea Mustea-Plăcintă. De altfel, acesta este şi motivul pentru care Elena Udrea şi Gheorghe Pogea au fost desemnaţi să se ocupe de organizaţie. Cei doi vor căuta să medieze conflictul sau, dacă părţile sunt ireconciliabile, să amâne declanşarea sa până după alegeri.
O soluţie înţeleaptă.
Aceiaşi cale ar trebui s-o urmeze şi PNL Vrancea: îngroparea securii războiului şi concentrarea pe viitoarea campanie electorală. Pentru aceasta este nevoie de un lider politic cu notorietate şi vizibilitate în plan local, cu legături bune la nivelul conducerii centrale. Caracteristici care le lipsesc atât lui Dragoş Mircea cât şi lui Mihai Copaci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu