marți, 7 iulie 2009

Păcăliții lui Trășculescu fac coliva de un an. Invitată Elena Udrea

La un an și ceva de la apariția lui Alin Trășculescu pe scena politică locală, foștii susținătoriu dezamăgiți îi fac un fel de bilanț, din care se cam înțelege că fosta buturugă mică s-ar fi transformat într-un fel de lemn-tănase. Păcăliții își fac public punctul de vedere într-un editorial, în presă, ciudat, în preajma vizitei la Focșani, a Elenei Udrea, coordonatoare a PD-L Vrancea.
În opinia lor, Trășculescu, „un produs al muncii unei inteligente echipe de campanie“ ar fi cea mai mare cacealma pe care ar fi luat-o focșănenii. Urmează apoi un întreg rechizitoriu la adresa șefului democrat-liberalilor locali.

Înr-adevăr Alin Trășculescu este un produs de marketing, un fel de detergent pregătit, anul trecut, pentru a fi vândut focșănenilor. Nici un moment nu a fost altceva. Așa se și explică refuzul lui Decebal Bacinschi, contracandidatul său de a participa la vreo confruntare directă. Nu poți să te cerți cu un detergent, fără să râdă lumea de tine.

Nu pot fi de acord cu afirmația potrivit căreia focșănenii au luat cea mai mare cacealma. Această sintagmă este valabilă doar dacă prin focșăneni se înțelege familia Mustea. Focșănenii nu au fost naivi să se lase înșelați de un tinerel fără experiență, adunat de prin cârciumi, care poza într-un politician responsabil și competent. Este evident pentru oricine compară voturile primite de candidatul la primărie cu cele obținute de partid pentru Consiliul Local. Numărul a fost sensibil egal.

O asemenea transformare nu are loc peste noapte, nici măcar în filmele americane, deși la ei se poate aproape orice. De altfel, fie vorba între noi, campania lui Trășculescu, n-a fost nici pe departe coerentă și persuasivă ci doar vizibilă.

În concluzie, singurii care au luat țeapă sunt militanții și simpatizanții democrat-liberali care s-au lăsat amăgiți de poveștile cu David și Goliath, de pe pliantele de campanie. Acum, după un an pregătesc pomana, cu colivă și lumânări, la care vor s-o cheme, să verse o lacrimă, pe Elena Udrea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu