luni, 29 iunie 2009

O gafă marca Săpunaru


Zilele trecute, liderul PNL Vrancea și-a anunțat intenția de a relua povestea de dragoste alături de PD-L, la scurt timp după ce colegii săi au anunțat oficial decesul alianței cu democrat –liberalii, în Consiliul Local Focșani. Reîncălzind supa prieteniei PNL-PD-L Săpunaru a încercat s-o condimenteze cu un candidat unic pentru președinția Consiliului Județean.


Ideea datează din perioada alegerilor locale din 2008 și a rămas la fel de fantezistă.


A fost o gafă a lui Săpunaru, având în vedere că asemenea anunțuri nu se fac în faza de proiect ci doar în momentul în care ai ceva concret în spate. O înțelegere prealabilă cu partenerii pe care îi inviți alături de tine. Altfel riști să pici în ridicol, propunând celorlalți proiecte de care nu sunt interesați. S-a și văzut.


De altfel, PD-L a și declinat oferta liberalilor: „nu discutăm până după alegerile prezidențiale din toamnă“. Un refuz diplomatic care să nu irite electoratul anti-PSD, de dreapta.
Am mai spus-o, în aceste momente, liberalii pot crește în Vrancea doar delimitându-se de PD-L cu care împarte același electorat și făcându-se cât mai vizibili în opoziție. Adică ceea ce a făcut PD-L în perioada 2004-2008. Așa cum s-a văzut și la alegerile din 7 iunie, electoratul de dreapta nu mai este atras de democrat-liberali și caută să se reorienteze. De acest lucru ar trebui să profite PNL.


Altfel, alegătorii dezamăgiți vor privi spre candidații PRM și PNG sau, cel mai sigur, vor refuza să meargă la vot.


În acest context, declarația de iubire făcută de Nini Săpunaru lasă impresia de analiză superficială, neseriozitate, lipsă de personalitate și de strategie politică.


NOTĂ: În articolele următoare voi explica de ce cred acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu