joi, 30 iulie 2009

Bârfă cazonă: Trimisul României la NATO este cercetat pentru corupție?


Este sau nu este cercetat pentru corupție, reprezentantul României la NATO, generalul de brigadă Cătălin Tomescu, fost comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor din Focșani?

Da, am zice.

Dacă ar fi să ne luăm după pe care am primit-o de la Parchetul Militar Iași, pe 27 aprilie 2009. înregistrată la numărul 63/C/VIII/2/2009 și semnată de prim-procurorul militar Irinel Rotariu.

Potrivit documentului, „în conformitate cu prev. art.29 pct.1lit.d din C.p.p. (Codul de procedură penală – n.a.) competența în ceea ce privește infracțiunile comise de generali aparține Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar pentru infracțiunile de corupție comise de generali competgența aparține D.N.A. în conformitate cu prev. art 13 alin. 1 lit.b și alin.3 din OUG nr.43/2002 astfel că dosarele privind pe acesta au fost înainte – spre competentă soluționare la aceste unități de parchet“.

Dacă vom întreba, așa cum ne îndrumă prim-procurorul Irinel Rotariu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am fi înclinați să credem că dosarele generalului Tomescu s-au pierdut undeva pe traseul Iași – Focșani – București.

Prin adresa înregistrată cu nr. 304/VIII-3/ 2009 din 6 mai 2009, reprezentanții acestei instituții spun următoarele:

„Din verificarea evidenţelor Secţiei Parchetelor Militare a rezultat că pe rolul acestei secţii nu se află înregistrată nici o cauză privind pe generalul de brigadă Cătălin Tomescu“.

Dar, dacă perseverăm șine adresăm D.N.A. aflăm că: „Persoana la care faceţi referire în cerere nu are calitatea de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul DNA“. (Răspunsul nr. 540/VIII/2 din 30 aprilie 2009).

Dacă suntem băieți deștepți și citim printre rândurile răspunsului DNA, corelat cu adresa primtă de la Parchetul Militar Iași, tragem concluzia că dosarul generalului Cătălin Tomescu este (sau era) în cercetări preliminare. Drept urmare, având în vedere că împotriva sa nu fusese declanșată urmărirea penală, nu figura printre învinuiți sau inculpați.

Motivele pentru care este (a fost) cercetat generalul Tomescu vă las pe voi, cei interesați de subiect să le aflați.

Un comentariu: