joi, 3 septembrie 2009

Şi dacă…


Şi dacă încrâncenarea cu care Emil Boc susţine că trebuie să-şi asume răspunderea pe nişte legi care se vor aplica de anul viitor, urmăreşte doar să abată atenţia de la scandalurile Udrea şi Mircea Băsescu?

Atacurile la adresa lui Traian Băsescu s-au înteţit în ultima vreme şi vin în cascadă, unul după altul. Scandalul Ridzi , achiziţiile dubioase de la Ministerul Turismului, refuzul Elenei Udrea de a se pune la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă, implicarea lui Mircea Băsescu în afaceri cu comercianţii de arme, dezvăluirile despre interlopii cu care a stat la masă l-au luat pe nepregătite. O demonstrează explicaţiile bâlbâite sau tăcerea prelungită, nejustificată în cazul unuia care ne-a obişnuit să riposteze la orice.

Traian Băsescu avea nevoie de un moment de respiro ca să-şi pregătească apărarea şi riposta.

Şi atunci a fabricat o nouă temă de dezbatere, tehnică cunoscută şi utilizată de specialiştii în comunicare politică. Despre care s-a făcut chiar şi un film cu Dustin Hoffman şi Robert De Niro, „Wag the dog“.

Aşa s-ar explica refuzul lui Boc şi al PD-L de a accepta dezbaterea publică solicitată, practic, de întreaga opinie publică. De la mass-media, la sindicate, organizaţii profesionale şi până la partidele parlamentare.

Bănuiam de mai multă vreme că Boc face ce face ca să-l scape pe Băsescu din corzi.

Iar bănuielile mi-au fost întărite când i-am văzut la TV pe doi dintre liderii PD-L, deputaţii Ioan Oltean şi Cristian Rădulescu.

În aceiaşi zi în care Ludovic Orban, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă a anunţat că a cerut Parlamentului demararea procedurilor de începere a urmării penale împotriva Elenei Udrea .

Invitaţi în două emisiuni diferite, în care se discuta despre scandalul Udrea, cei doi lideri PD-L au insistat ca moderatorii să schimbe subiectul şi să abordeze tema legilor pe care Boc doreşte să-şi asume răspunderea.

Bineînţeles că ceea ce am prezentat este doar o ipoteză bazată pe mai multe coincidenţe.
Unora poate li se pare exagerat, însă Traian Băsescu a demonstrat în numeroase rânduri că nu are scrupule şi că este dispus să sacrifice orice şi pe oricine pentru interesul său.

Fie că este vorba de flota României, colaboratori, parteneri politici, parlamentul, relaţiile internaţionale, justiţia, profesorii sau, de ce nu, educaţia.

3 comentarii:

  1. sau poate ca asta e cu adevarat important - hotararile guvernului pe legi, iar toate scandalurile din jurul lui basescu sunt pregatite acum, in prag de campanie electorala. la asta v-ati gandit?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca am fi trait in Germania, Marea Britanie sau chiar Ungaria ori Polonia, as fi crezut. Dar traim in Romania si in 20 de ani nu am vazut nici un premier sau vreun presedinte care sa moara de grija poporului. Bat pariu ca la mijloc e ceva dubios pentru ca altfel nu se explica de ce Boc isi pune in cap toata societatea romaneasca pentru niste legi care oricum vor intra in vigoare peste un an sau doi.
    Legile educatiei sunt prea importante ca sa fie trecute prin asumare. Ele trebuie dezbatute foarte bine si adoptate in Parlament cu o larga majoritate pentru ca ne privesc pe toti. Poate chiar ar trebui adoptate prin referendum. In M. Britanie au fost dezbatute un an si ceva inainte de a fi adoptate in parlament.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai degraba Geoana incearca sa se bage in seama, e mai simplu. Nu reuseste sa iasa in fata cu nimic decat cu o biata inregistrare, se reia tema de asta primavara cand ii barfeau pe cei din PD-L. Da, se face tot posibilul sa ni se distraga atentia de la ceva dar nu-i poti banui numai pe unii si pe altii nu!"

    RăspundețiȘtergere