miercuri, 9 septembrie 2009

Sorina Plăcintă apreciază mai mult sportivii morţi


Zilele acestea, campioana olimpică la înot Camelia Potec a anunţat că se va retrage din activitatea competiţională pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv Federaţia Română de Înot, refuză să plătească salariul antrenorului ei francez. Pe motiv că nu are bani.

Care au fost cheltuiţi pe spectacole electorale de Monica Iacob Ridzi .

În urmă cu alte câteva zile, presa sportivă relata despre situaţia celui mai rapid român, Florin Suciu , nevoit să renunţe la sport. Tot din cauza banilor. A plecat să muncească pe un şantier în Germania pentru că în România era plătit cu opt milioane de lei lunar.

Tot în aceste zile, Sorina Plăcintă, ministrul Tineretului şi Sportului sau, cum îi place domniei sale, ministrul Sportului şi Tineretului, a fost extrem de activă pe scena publică.

De fiecare dată la fel de neinspirat îmbrăcată.
A discutat politică la Costineşti, la şcoala de vară a tinerilor democrat-liberali şi la Focşani, în faţa reprezentanţilor mass-media locale.
A participat la deschiderea şcolii de handbal Marian Cozma şi a transmis un mesaj de condoleanţe, deplângând moartea fotbalistului Alexandru Iatan.
Nu a scos un cuvânt, însă, despre situaţia Cameliei Potec deşi sportiva se află în ograda pe care o păstoreşte iar rezolvarea problemei stă în pixul domniei sale.

Semn că Sorina Plăcintă apreciază mai mult sportivii morţi. Care, spre deosebire de cei vii, nu cer salarii mai mari, condiţii mai bune de antrenament sau bani pentru pentru plata antrenorilor.

Se mulţumesc doar cu un ferpar şi eventual o placă de bronz montată pe un zid.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu