marți, 8 septembrie 2009

Viitoarea strategie de campanie a prezidențiabilului Băsescu


Dacă tot l-a anunțat Mircea Toader drept candidat independent susținut de PD-L, mi-am permis să-mi dau și eu cu părerea despre viitoarea strategie a actualului președinte.

În campania electoral din această toamnă, Traian Băsescu nu va participa la nici o confruntare direct cu contracandidații săi. Deși aceștia abia îl așteaptă, la cotitură, cu întrebări bine țintite pe teme legate de vânzărilor anterioare ale fetelor, despre implicarea frățiorului în traficul cu arme și muniție ori cu picanterii despre relația sa cu Nuți Udrea, Băsescu îi va fenta cu eleganță.

În mod aproape sigur va adopta aceiași tactică folosită de Ion Iliescu în 2000.

Va evita, chiar și în turul al doilea, orice dispută directă cu ceilalți candidați sau emisiunile de tip conferință de presă cu ziariști incomozi. Va fi prezent, dacă va fi, doar la acele posture de televiziune care îi sunt favorabile, în emisiuni aranjate din timp cu moderatori servili.

Campania va pune accentul pe vizite de lucru regizate și băi de mulțime cu oameni aleși pe sprânceană pentru ca domnul candidat să nu fie întâmpinat cu huiduieli și fluierături.

Drept urmare, pe cale de consecință, nu cred că Mircea Geoană, Crin Antonescu, Sorin Oprescu sau alții vor avea ocazia să se întâlnească în această toamnă cu Traian Băsescu. Doar dacă se vor infiltra incognito, la întâlnirile cu susținătorii PD-L și-l vor bombarda cu ouă clocite.

Cu riscul de a-și lua câteva ghionturi pe cocoașă.

8 comentarii:

  1. Macar intelectualii de ar sesiza acest lucru si s-ar mobiliza. Dar incep sa-mi pierd speranta in tara asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Traian Băsescu va fi la fel de independent ca fiica sa, Elena Băsescu, care la europarlamentare avea carnetul de membru al PD-L în birou la partid. Este vorba de sfidări şi de minciuni ne-simţite ale PD-L şi ale lui Traian Băsescu, cei care vor să prostească din nou populaţia. Este o abureală, cu scuzele de rigoare pentru acest termen. Băsescu îşi putea da foarte bine demisia şi să candideze pentru PD-L, nu să participe la tot acest circ

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca Basescu se va lupta si o va face intr-un mod perid. Totusi se pare ca va pierde. Ultimele sondaje arata o clara crestere a lui Antonescu. Daca intra in turul 2 cu Crin basescu nu are sanse

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice strategie de campanie ar alege consilierii lui Traian Basescu nu va evita la infinit intrebarile incomode si confruntarile cu ceilalti contracandidati,iar zilele la presedentia Romaniei ii sunt numarate. Sper ca mesajul schimbarii si mobilizeze cat mai multi romani si sa vina la vot sa-si exprime liber optiunea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate sa faca Basescu cate bai de multime are chef, lumea se satura la un moment dat si oamenii nu sunt chiar atat de prosti incat sa inghita la nesfarsit gogosile lui Basecu. Cred ca Basescu o sa duca o campanie foarte dura si o campania bazata pe inselatorie, amenintari, adica o campanie murdara, asa cum ne-a dovedit de nenumarate ori ca este si el. Sper ca oamenii sa nu se mai lase emotionati de o stransura de mana si niste miciuni in vant si sa voteze schimbarea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ion Iliescu a adoptat aceiasi strategie in campania electorala din 2000, evitand sa dea ochii cu contracandidatii sai si mai ales sa intre in dispute cu ei. A castigat un nou mandat de presedinte.
    La alegerile pentru primaria Focsani din 2008, Decebal Bacinschi a evitat sa dea ochii cu contracandidatul sau Alin Trasculescu si a castigat un nou mandat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Basescu... incearca mama draga sa faci ceva dar nu iti iese. esti un tigan inecat la mal.. (scuze expresia nu ma refeream la nimeni in particular)... degeaba incerci. tot esti mort pe plan politic. dute si pescuieste pe mare... apropo... ti-ar sta bine in stripes....

    RăspundețiȘtergere
  8. Este cea mai buna gluma...Basescu independent....la fel de independet ca EBA. Basescu nu mai are nici o sansa sa iasa presedinte !

    RăspundețiȘtergere