joi, 27 august 2009

Cum să bagi în căcat o mare glorie


Ilie Năstase este un mare campion al tenisului mondial și o glorie a sportului românesc.

Soția lui Ilie Năstase, Amalia, este o femeie de afaceri, patroană a unei firme, Eventures Concept Solution SRL, implicată în afaceri dubioase cu Ministerul Turismului condus de Elena Udrea. Lucru recunoscut de soția campionului Ilie Năstase în fața unei comisii parlamentare de anchetă.

Mai precis, a spus doamna Năstase, Ministerul Turismului a întocmit un caiet de sarcini pentru o licitație, după oferta transmisă de firma sa. Și mai precis, ministerul condus de Elena Udrea, a trucat o licitație pentru a fi câștigată de Eventures Concept Solution SRL. Ceea ce s-a și întâmplat.

De altfel, doamna Amalia Năstase a precizat în fața aceleiași comisii că în situația în care firma ei nu ar fi fost desemnată câștigătoare, ar fi dat în judecată ministerul pentru că s-a inspirat din oferta sa. Pentru plata drepturilor de autor.

În mod normal, declarațiile doamnei Amalia Năstase de la comisia de anchetă ar fi fost de ajuns ca DNA să se autosesizeze și să înceapă cercetările, având în vedere că există suspiciuni de corupție.

La fel de normal ar fi fost ca ANRMAP să se autosesizeze și să ceară anularea licitației respective.

Fiind vorba de un minister condus de Elena Udrea, prietena loaială și intimă a lui Traian Băsescu și de firma Amaliei Năstase, soția unui fost mare campion, Ilie Năstase, cele două instituții nu au mișcat.

Aici deschid o paranteză.

Altfel ar fi stat lucrurile dacă în loc de Amalia ar fi fost Dana, în loc Ilie ar fi fost Adrian iar în locul Elenei Udrea ar fi fost oricine altcineva.

Am încheiat paranteza. Și revin.

Având în vedere acest episod, nu știu alții ce simt, dar eu îl voi privi cu totul altfel, de acum înainte, pe Ilie Năstase. Cu mult mai puțin respect. Un fost mare campion care nu a reușit să se țină departe de haznaua cu căcat. Și asta pentru mai puțin de o sută de mii de euro cât a câștigat nevastă-sa.

De asemenea voi privi cu multă suspiciune demersurile sale pentru înființarea unei academii de tenis. Mi-e teamă că în spate se ascund tot licitații trucate sau cine știe ce combinații dubioase.
P. S.: În ceea ce o privește pe Elena Udrea se vede că, la fel ca și prietenul ei intim, Traian Băsescu, cucoana n-are nici un scrupul atunci când vine vorba să-și scape pielea. Este dispusă să arunce în rahat pe oricine. Chiar și pe marii campioni ai acestei țări. Totul e să danseze „Zărzărica“ în fața camerelor de luat vederi.

2 comentarii:

  1. ba gloria asta s-a bagat singura in cacat; daca era mare patriot, nu il platea ministerul turismului sa faca lobby pentru romania, o facea benevol!

    RăspundețiȘtergere
  2. stai asa ca nu-i asa! daca era vb de ceilalti 2, dana si bombonel,se-nvarteau sume si mai mari... si unde mai pui ca se preconizeaza rezultate cu campania asta? deci cred ca face miscari bune madam udrea, iese ceva bine si pt tara

    RăspundețiȘtergere