luni, 14 septembrie 2009

Cu legea pe demonstrație călcând. Ca să dăm de lucru susținătorilor Sorinei Plăcintă


Am văzut o super-demonstrație aproape logică, în favoarea dreptului PD-L și a Sorinei Plăcintă de a folosi însemnele UE pe documente de propagandă.


Nu aș fi comentat-o dacă nu m-aș fi simțit vizat direct, având în vedere că în urmă cu câteva zile arătam că PD-L și Sorina Plăcintă au încălcat reglementările Uniunii Europene în materie de promovare a ajutoarelor comunitare. Mai spuneam că PD-L a folosit fără drept însemnele UE. Atrăgeam atenția, fiind singurul de altfel, că, înainte de a fi o dispută politică, PSD-PD-L așa cum acreditau ideea susținătorii doamnei Plăcintă, este vorba de o ilegalitate.


Deși nu mă așteptam, iată că a venit și replica, semn că mă mai ia și pe mine cineva în seamă.


O demonstrație construită aproape ca la carte, precum o lucrare de seminar la facultatea de drept, cu exemple, cu studii de caz (din Marian Oprișan, evident), relații logice de tipul „dacă A implică B și B implică C, atunci A implică C“ etc.

O lectură cam plictisitoare și greoaie.

Ca o lucrare de seminar a unui student la drept care nu stăpânește prea bine materia. Și dacă n-o stăpânește, mai are și unele lipsuri. În cazul de față a scăpat un mic amănunt: nu a încadrat demonstrația într-un articol de lege sau într-o reglementare în vigoare. Așa cum se face în asemenea cazuri.

Ceva de genul: „Conform legii X, PD-L are dreptul să utilizeze însemnele Uniunii Europene pe scrisori de propagandă“.


Altfel, demonstrația nu are nici un pic de valoare din punct de vedere juridic.

Sau, autorul mai putea să tragă, la final, un „Să mor io dacă nu-i așa!“, sperând că va fi crezut pe cuvânt de vertical și de puternic. Pentru că despre independență mai stăm de vorbă.


(VA URMA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu