luni, 14 septembrie 2009

Mitul lui Popey curajosul s-a spart la Țebea


Huiduit în lipsă la Festivalul George Enescu, luat la bani mărunți în ședința CSM , și la Târgul Cașcavelei , Traian Băsescu n-a reușit să puncteze , săptămâna trecută decât o singură dată. În fața Laurei Codruța Kovesi, la Cotroceni.
Măturând cu ea pe jos.
Apoi, considerând că a fost beștelit destul de popor, a fentat prin evitare huiduielile de la Țebea, de la comemorarea celor 160 de ani de la moartea lui Avram Iancu. În locul său i-a lăsat să încaseze pe Tibi Ridzi, din partea PD-L .
Să nu-i uităm, totuși, nici pe Mircea Geoană, pe Vadim Tudor și pe Gigi Becali care au avut porția lor de fluierături.
Băsescu și-a făcut apariția câteva ore mai târziu când contestatarii se răspândiseră pe la casele lor, dar tocmai la timp când, la cortul PD-L, se răcise șprițul și se încinsese grătarul cu mici și fripturi.

A depus o coroană și a udat, cu apă pregătită din vreme, un copac.

A vrut să dea impresia că gestul său ar fi venit din suflet, din patriotism iar nu din calcul politic și electoral. Nu cum au făcut contracandidații săi. Mai ales că, în urmă cu o zi, la Târgul Cașcavelei i se reproșase că nu simte românește.

Și poate l-am fi crezut. Dacă am fi citit informația pe un colț de ziar sau pe burtiera unei televiziuni de știri. Ori, dacă, imediat după depunerea coroanei, s-ar fi urcat în mașină și s-ar fi întors la București.

Dar l-am văzut pe Traian Băsescu înconjurat de simpatizanți și ziariști, în reportaje prezentate de televiziuni, la oră de maximă audiență și pe primele pagini ale ziarelor. N-a putut rata șprițul și friptura și nic baia de mulțime .

Chiar dacă era vorba doar de aclamațiile interesate ale susținătorilor PD-L.

Iar acest lucru l-a dat de gol. Traian Băsescu n-a participat la ceremoniile de comemorare de la Țebea din lașitate, de teamă să nu fie, din nou, huiduit de români.

Astfel, la sfârșitul săptămânii am constatat că s-a mai spart un mit al mandatului Băsescu.
Mitul lui Popey, marinarul curajos care înfruntă atât valurile învolburate cât și populația nemulțumită.

Un comentariu:

  1. lumea a facut poze cu "sa traiti bine" ...
    probabil actualul presedinte nici nu stia ca aceasta afirmatie este, de fapt, o persiflare. electoratul, iata, e mai destept decat conducatorii nostrii.

    RăspundețiȘtergere