joi, 24 septembrie 2009

De la pâine și circ la sex, droguri și rock’n’roll


Acum câteva luni, Traian Băsescu își identifica, în sfârșit, după o galerie de micuți pe care i-a driblat mai ceva ca Maradona, un adversar pe măsură: CRIZA. O adevărată provocare pentru un jucător de calibrul său.

Peste tot pe unde mergea, la televizor, la Guvern, la piață, la market ne anunța, cu vocea-i gravă și afectată, că nimic altceva nu-l mai interesează până nu dă de pământ cu ea.

Nici măcar candidatura la prezidențiale nu-l mai tenta. A anunțat că o lasă pe seama celorlalți, Geoană sau Antonescu, incapabili să se ia de piept cu un asemenea monstru.

Din păcate s-a plictisit repede. L-a ținut cam cât a golit un pahar cu whiskey, după care, la al doilea, a început să vadă lucrurile cu alți ochi. Un pic mai încețoșați. În consecință a decis să ia o pauză până se mai limpezește situația.

Le-a cerut aghiotanților Boc și Videanu să-l înlocuiască iar el a plecat la o nuntă, să bea o bere cu nașu’ mare. După ce a pupat mireasa a mers la întâlnirea cu Bercea Mondialu’, la vreo două festivaluri sătești, la Târgul Cașcavelei și la o friptură cu Nuți Udrea la Neptun.

La întoarcere, cu privirea limpezită, după o ciorbă de burtă, Băsescu și-a schimbat unghiul de percepție. Mai ales că a găsit sindicatele în stradă, magistrații protestând, iar criza mai umflată ca niciodată, îndopată cu tranșele de la FMI și măsurile propuse de Boc & Co.

A încercat s-o dreagă după metoda clasică, pâine și circ, dar nu i-a reușit, pentru că pâine nu mai este iar de circ poporul s-a cam săturat. Astfel a trecut la planul de rezervă: Sex, droguri și rock’n’roll.
Cum de rock’n’roll s-au ocupat, deja, Ridzi și Udrea, în primăvară, pentru EBA, i-au mai rămas, pentru campania din toamnă, sexul și drogurile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu