vineri, 18 septembrie 2009

Lanțul slăbiciunilor. De la Corpul de Control la Turism, via Cotroceni


Corpul de control al premierului Emil Boc va cerceta activitatea lui Nuți Udrea de la Ministerul Turismului. Chiar la cererea ei. După ce Elena Udrea a refuzat să lase comisia parlamentară de anchetă să facă verificări.

Manevra este mai mult decât transparentă și urmărește retușarea fațadei duduii crăpată după cocoșeala cu Ludovic Orban. O aroganță din care nu prea a ieșit bine, cu toate că a fost întâmpinată cu flori și cafea la venire.

Dimpotrivă a dus la scăderea procentelor ocupantului de la Cotroceni.

Nuți vrea să pară în ochii fraierilor că nu are nici o problemă să se lase controlată la achiziții. Și că are o alergie doar cu cei care o controlează. În special la Adriana Săftoiu și Ludovic Orban.

Să nu care cumva aceștia să creadă că ea ar avea probleme cu corupția sau că ar fi băgat mâna în bugetul ministerului așa cum a făcut Ridzi. Și pe cale de consecință să voteze cu Geoană, cu Antonescu sau cu Oprescu. Iar cel mai minunat și mai mult ca perfect președinte din Sud-Estul Europei să rateze cel de-al doilea mandat.

Și atunci i-a cerut lui Boc ca verificările să le facă băieții lui, personali, din corpul de control. Adică cei care au fost angajați de noul premier, după ce i-a concediat pe oamenii lui Tăriceanu la începutul anului.

Vă aduceți aminte povestea.
Acei băieți care au semnat un angajament de loialitate cu Emil Boc și care fac doar ceea ce le spune el, fără a îndrăzni să-i iasă din cuvânt. Așa cum nici Emil Boc nu iese din cuvântul lui Traian Băsescu. Care la rândul său nu-i poate refuza absolut, dar absolut nimic, micuței Nuți.

V-ați prins cum vine treaba?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu