luni, 14 septembrie 2009

„Wag the dog“ pe româneşte sau cum s-o dai din cola-n fanta şi din fanta în sprait


Că Traian Băsescu l-a pus pe Boc să-şi asume răspunderea pe legile educaţiei şi ale salarizării unice ca scape de poveştile cu Udrea şi Mircea Băsescu nu pot demonstra.

Se văd, însă, efectele.

Încăpăţânarea cu care Emil Boc insistă să-şi asume răspunderea, în ciuda opoziţiei întregii societăţi româneşti şi mai ales argumentele extrem străvezii cu care îşi susţine poziţia, îmi confirmă teoria. Personal cred că aşa stau lucrurile.

Toată lumea a devenit atentă Guvern, la disputele cu sindicatele, cu asociaţiile profesionale şi, nu în ultimul rând, cu celelalte partide. Elena Udrea şi Mircea Băsescu au trecut în plan secund.

În dezbaterile televizate, locul cheltuielilor exorbitante de la Ministerul Turismului şi relaţiile fratelui preşedintelui cu comercianţii de armanent a fost luat de grilele de salarizare şi de noul model de bacalaureat şi negocierile guvern-sindicate.

Numai că situaţia n-a mai putut fi ţinută sub control.

A generat o nouă criză, socială, mult mai gravă, cu consecinţe devastatoare atât pentru imaginea lui Emil Boc cât şi pentru cea a lui Traian Băsescu. Ceva fără precedent ce nu s-a mai întâlnit, în România, în perioadele preelectorale. În semn de protest, magistraţii au refuzat să mai judece dosarele iar sindicatele nemulţumite au anunţat greva generală .

Ca scape cei doi aveau nevoie de un alt eveniment cu care să abată atenţia opiniei publice şi mass-media.

S-a încercat ceva cu Constantin Simirad . Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Iaşi şi-a anunţat public susţinerea pentru Traian Băsescu.

N-a fost o chestie prea tare iar presa n-a muşcat momeala. Principalele dezbateri s-au purtat tot pe seama nemulţumirile bugetarilor vis-a-vis de grila de salarizare, protestele magistraţilor şi ale sindicatelor.

În week-end a mai fost lansată o nouă temă de dezbatere: ruperea protocolului de guvernare dintre PD-L şi PSD. Mai multe organizaţii judeţene şi parlamentarii PD-L au cerut la unison ruperea înţelegerii şi scoaterea PSD de la guvernare.

Luni, tema a început să capteze atenţia şi este de aşteptat să capete din ce în ce mai multă consistenţă în perioada următoare.

Vedem cum va evolua situaţia în zilele următoare şi mai vorbim.

3 comentarii:

  1. Basescu e cel mai tare! Base presedinte!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. da, Basexu "e cm tare" cand alimenteaza cu 1 Butelcutza de Cherosen din beci, luata din periplul sau pe la Antwerpeen. de obicei, e Jhonny Walker.

    2. mai este tare si cand arunca cu scrumierele dupa consilierii personali ! asta nu-i vrajeala, cu scrumierele, se poare verifica calculand cam cati consilieri l-au parasit si aflii numarul scrumierelor...

    PS : se pare ca exista o logica legatura intre momentele 1 si 2.

    ar mai fi si alte momente cand "Base e tare" :
    * cand se hahaie.
    * cand danseaza giamparale.
    * cand numeste Marea Neagra "lac rusesc".
    * cand ia peste picior reprezentantii Rusiei in mesajele politice.
    * cand sustine marirea cu 50% dar revine peste 9 luni si spune sa ne luam adio.
    * cand investeste un guvern PSD-PDL si apoi isi da cu teslan boase vazandu-i incompetenta.
    * cand are un frate care face afaceri cu armament si zice ca nu stia... deh SRI si SIE freaca menta si el nu are habar.
    * cand are o fica ce nu poate dovedi cum si-a luat apartament de 1 buliuon de euroi.
    * cand are o alta fica ce obtine un mandat prin frauda.
    * cand merge la paranghelii pe bani publici si, asa, din intamplare, apare cate un interlop p'acolo.
    * ... etc...

    ma OPRESCU aici cu enumerarile, stimate "anonim" !

    Aha, Basescu e "cel mai tare" !

    se vede ca ai nevoie de-un "TATUC" care sa-ti arate ce sa faci ! un personaj providential, care sa te scoata din mizerie. daca nu vezi lumina, e bine sa ai unul din asta ! stai lejer, in fotoliu, mai o samantza, mai o berica, ne mai hahaim cu Base, ne radem cu el, e "de-al nostru" !

    E simplu, tu vii cu PAINEA iar Basescu cu CIRCUL ! O reteta ce n-a dat gres niciodata !
    Daca si romanii o foloseau...

    Dormi, in continuare ! Vorba unui cantec al baietilor de la "Sarmalele Reci" - "Tara te vrea _ _ _ _ _ " !

    RăspundețiȘtergere