vineri, 25 septembrie 2009

Starea naţiunii: Tichia cu moţ şi coliva cu bomboane


Doar ce şi-a pus tichia cu mărgăritar, aducând în atenţia publică propunerile de legalizare a prostituţiei şi a drogurilor uşoare că Traian Băsescu i-a găsit şi moţul.Un referendum pentru desfiinţarea Parlamentului . Nu de tot, ci doar în parte.

Pentru început, până ne obişnuim cu ideea că l-am putea înlocui cu un preşedinte perfect, ni se propune să desfiinţăm senatul.

Unii s-au prins că este vorba de o manevră electorală, alţii au confirmat însă cei mai mulţi au luat tema în serios, întorcând-o pe toate părţile. Aşa cum spera şi Băsescu, de altfel.

În acelaşi timp, în altă parte, dar în aceiaşi zi, României i se pregătea coliva. Şi mai precis, CESifo un grup de cercetări economice anunţa că măsurile anticriză luate de guvernul Boc sunt printre cele mai ineficiente din lume.

Mai proşti decât Boc au fost doar premierii din Letonia, Bolivia, Guatemala şi Venezuela.

Bomboana pe colivă, pentru că, dacă tichia de mărgăritare are moţ, atunci şi coliva are bomboană, a pus-o FMI. Care a anunţat că România nu va mai primi alte tranşe din împrumutul contractat dacă dacă Guvernul nu va modifica legea salarizării unice.

Deci, ca să tragem şi o concluzie, dacă nouă ni s-a pregătit coliva cu bomboană iar specialiştii s-au pus de acord că suntem pe drumul de îngropăciune, atunci pentru ce îşi pregăteşte Băsescu tichia cu mărgăritare cu tot cu moţ?

Un comentariu:

  1. http://www.ziare.com/actual/politica/09-25-2009/dennis-wilcox-basescu-asteapta-sa-poata-spune-ca-poporul-l-a-convins-sa-candideze-898535

    RăspundețiȘtergere