joi, 10 septembrie 2009

Băsescu a fost expediat cu liftul de la CSM



Traian Băsescu a încasat-o peste nas, în ședința CSM, de la cea de-a treia putere în stat. Cea judecătorească. Asta după ce cu o zi în urmă mătura pe jos cu procurorul general, Laura Codruța Kovesi .

Spre deosebire de rândurile trecute, când Băsescu îi beștelea cum le venea la gură și le recomanda să se pună de acord cu procurorii, de data aceasta magistraților i-au plătit cu aceiași monedă.

Traian Băsescu a venit la ședința CSM ca să mai puncteze la capitolul imagine publică, destul de deficitar, după scandalurile în care a fost implicat în ultima vreme. De data aceasta nu i-a mai ieșit.

Le-a cerut judecătorilor să reia activitatea în instanțe, însă n-a mai fost tratat cu capete plecate și tăcere profundă, ca de obicei, ci cu referiri la (ne)cunoștințele sale despre Constituție și (in)capacitatea de a-și exercita atribuțiile prezidențiale .

Apoi l-au trimis la plimbare cu coada între picioare. Cu liftul.

2 comentarii:

  1. Bine, inteleg puctul tau de vedere si nu stiu multe despre legi ... dar n-ar trebui cumva sa avem si un altfel de organ care sa decida ce e legal si ce nu in domeniul judecatorilor, altii decat judecatorii?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru asta exista CSM.
    Judecatorii, reprezinta una dintre puterile statului, la fel ca si puterea executiva, Guvernul si presedintele precum si cea legislativa, Parlamentul. Puterea Judecatoreasca este mai importanta pentru joaca rolul de arbitru, corectand excesele celorlalte doua.
    In momentul in care puterea judecatoreasca va fi la cheremul puterii executive atunci s-ar putea avea loc tot felul de abuzuri.
    Bineinteles ca puterea judecatoreasca, la fel ca si puterile executive si legislative nu lucreaza perfect. Este contestata. Dar nu inseamna ca trebuie sa primeasca ordine de la presedinte sau de la altcineva.
    Si mi se pare normal ca judecatorii sa aiba cam aceleasi privilegii ca si parlamentarii, ministrii si presedintele.

    RăspundețiȘtergere