marți, 24 noiembrie 2009

Strategia băsesciană pentru turul II


Discursurile din aceste zile ale candidatului Traian Băsescu a lăsat să se întrevadă strategia sa electorală pentru turul al II-lea. Bazată pe sloganul „singur împotriva tuturor“. Din ce în ce mai izolați pe scena politică, Traian Băsescu și PD-L sunt într-o postură asemănătoare celei în care se aflau Corneliu Vadim Tudor și PRM în 2000. Celelalte partide politice evită negocierile pentru un parteneriat cu democrat-liberalii și Traian Băsescu.

Și atunci ca să evite demonizarea sa, ca și politician total nefrecventabil, Traian Băsescu a declarat că nu va face nici o alianță pentru turul al doilea. Că se bazează doar pe „un parteneriat cu poporul“.

Căruia îi va cere să-l voteze pentru că este singurul care va pune în practică „reforma statului“, aprobată prin referendum. Ceilalți, care s-au situat în jurul contracandidatului său, Mircea Geoană, sunt antireformiștii care țin cu dinții de privilegii.

În această strategie un rol important îl joacă asocierea lui Mircea Geoană cu Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc etc. menită să îndepărteze electoratul lui Crin Antonescu. Băsescu știe că nu-i va putea câștiga pe alegătorii liberalului care nu-l vor vota. Și atunci face tot ceea ce îi stă în putință ca aceștia să rămână acasă pe 6 decembrie pentru că o prezență scăzută la vot, coroborată cu frauda electorală îi va asigura un nou mandat.

Chiar dacă 70% dintre românii care au ieșit la vot nu-l mai doresc.

P.S.: Crin Antonescu a anunțat deja că PNL îl va sprijini pe Mircea Geoană în turul II. Este de așteptat ca și UDMR să facă același lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu