luni, 23 noiembrie 2009

O dezamăgire numită Crin


Mă așteptam la acuzațiile, lansate de candidatul liberal Crin Antonescu, la adresa mogulilor, imediat după anunțarea rezultatelor exit-pollurilor. Pentru că l-am urmărit după confruntarea de la Cluj. Și am văzut cum se transformă într-un individ arogant, infatuat care se și vedea în postura de învingător cu mult înainte de deschiderea secțiilor de votare.

Cu discursul său, Crin a demonstrat că nu știe să piardă și că este un politician la fel ca și ceilalți, un picuț mai destupat la minte dar cu obrazul la fel de gros și cu memorie la fel de scurtă.

Nu m-ar mira, dacă în turul doi, contrar tuturor asigurărilor pe care le dădea în campania electorală, va bate palma cu Traian Băsescu, ștergând cu buretele tot ceea ce s-a întâmplat până acum. Bineînțeles în interes național, în numele dreptei românești.

De altfel, chiar dacă el nu o va îndrăzni s-o facă direct, pe față, cei din spatele său vor avea grijă să-i ofere lui Traian Băsescu tot sprijinul de care nevoie. De dragul morcovului cu care sunt momiți.

Și astfel, revoluția bunului simț anunțată pentru 22 noiembrie se va încheia, înainte de a fi declanșată, pe 6 decembrie, seara, într-o grămadă de căcat galben-portocaliu peste care se vor îmbrățișa frățește Crin și Traian.

În timp ce, pe fundal, o sticlă de șampanie destupată se va plimba din mână în mână, de la Vosganian la Videanu, de la Orban la Berceanu și de la Udrea la Norica Nicolai.

Un comentariu: